botox daxxify Beeld Getty Images
botox daxxifyBeeld Getty Images

Expert legt uit: Daxxify werkt sneller én langer dan Botox

Botox is al jaren het bekendste anti-rimpelmiddel, maar er is een nieuwe variant op de markt: de nieuwe neurotoxine Daxxify. Als we de geruchten moeten geloven, werkt deze innovatieve ‘injectable’ twee keer zo lang. Klopt dit? Een expert ligt toe.

Is dit prikje een fijn alternatief voor Botox?

Daxxify

De injectable, die vaak wordt afgekort tot Daxi, is de meest recente neuromodulator die is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor de behandeling van rimpels. “Er zijn nu vijf door de FDA goedgekeurde neuromodulatoren voor esthetische en cosmetische behandelingen: Botox, Dysport, Daxxify, Xeomin en Jeuveau”, vertelt Sachin Shridharani, een gecertificeerde plastisch chirurg bij Luxurgery, aan tijdschrift Glamour.

Langer effect

Het feit dat Daxxify-injecties langer werken dan Botox, speelt een grote rol in de toenemende populariteit. Vooral omdat zoveel specialisten en patiënten de afgelopen jaren hebben gemerkt dat Botox sneller uitwerkt dan normaal. “We kunnen zeggen dat Daxxify de eerste echte innovatie in neurotoxine is, vanwege de peptide-uitwisselingtechnologie”, legt Sachin verder uit.

“De formule bevat geen menselijk albumine of dierlijke eiwitten. Door de manier waarop het werkt, heeft het de neiging stevig gebonden te blijven en langer mee te gaan op dat neuromusculaire knooppunt. Het is echt een grote innovatie en verandering in de neuromodulatie-wereld waardoor het product langer meegaat.”

Maar wat is Daxxify precies?

Daxxify, aka Daxi, is een nieuw Botox-alternatief dat wordt gebruikt om rimpels en, fronslijnen te behandelen en te voorkomen. “Daxxify is door de FDA goedgekeurd voor de behandeling van matige tot ernstige fronslijnen, ook wel bekend als fronslijnen”, zegt Bare Aesthetic-oprichter Vanessa Coppola.

“Dit zijn de gezichtslijnen die we gewoonlijk de ‘elevens’ noemen, omdat ze lijken op het nummer elf. Deze ‘elevens’ zitten tussen onze wenkbrauwen en komen door dat wij te fronsen.”

Is Daxxify beter dan dan botox?

Daxxify is niet noodzakelijkerwijs ‘beter’ dan Botox. Sommige patiënten vinden het zelfs fijner dat Botox sneller vervaagt. “Ik liet een man en een vrouw binnenkomen, en de man stond erop om Daxxify te gebrruiken, terwijl de vrouw zei: ‘Nee, ik wil niet dat het langer duurt; Ik vind het niet erg om wat vaker langs te komen”, vertelt Sachin.

“Maar zijn mentaliteit was: ‘Het is moeilijk voor mij om even langs te komen, want ik heb het erg druk, dus als het een beetje sterker is en langer mee gaat, I’m all in’. Het is interessant om te zien hoe mensen zelfs in hetzelfde huishouden verschillende esthetische doelen hebben.”

Wat zouden jullie doen? Voor Daxxify gaan en minder vaak langs hoeven te komen voor een behandeling? Of ‘gewoon botox’ nemen? Of helemaal niks en ga je voor de natural look?

Bron: Glamour

Gigi MarthaGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden