Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ex wel of niet bij de bevalling?

Ex wel of niet bij de bevalling?

Ex wel of niet bij de bevalling?

Elke zondag zetten we een populair topic – voor en door moeders – van het VIVA-forum in de schijnwerpers. Deze week: ex wel of niet bij de bevalling? Ook meepraten? Deel je mening in het topic of ga naar de pijlers Kinderen of Zwanger.

Stel: je bent 34 weken zwanger en je relatie gaat uit. Je ex heeft een nieuwe vriendin en wil verder met zijn leven, dus hij zet je halsoverkop op straat. Het overkwam forummer Blondiien. Moet ze haar ex nog wel bij de bevalling laten zijn? Forummers geven advies.

Tekst: Elfi Voorhuis | Beeld: iStock

 • “Bevallen is een intiem gebeuren, waarbij je geen stress wilt hebben. Het belangrijkste tijdens een bevalling is immers dat je kind veilig wordt geboren en daarvoor moet jij je veilig en ontspannen voelen. Als jij je niet goed bij hem voelt, zou ik hem er niet bij laten zijn.”
 • “Ik zou zo’n lamlul mooi niet bij mijn bevalling willen. Richt je eerst maar eens op jezelf en zorg ervoor dat je je zaakjes op orde krijgt. Na de geboorte heeft je ex genoeg mogelijkheden om zichzelf te bewijzen en een vader voor zijn kind te zijn.”
 • “Hij heeft je hoogzwanger op straat gezet, het interesseert hem dus niet hoe het met je gaat. Zo iemand kan en gaat jou niet steunen tijdens je bevalling, hij kan het je alleen maar moeilijk maken.”
 • “Je moet het zelf weten en doen waar jij je goed bij voelt. Hij kan zijn kind ook na de bevalling zien. Klinkt niet als een gozer die staat te springen om zijn baby.”
 • “Als jij je op gemak voelt als hij aanwezig is: doen. Als je je gespannen voelt: vooral niet doen. Het belangrijkste is dat je een gezonde baby op de wereld zet en de rest is bijzaak.”
 • “Wat een idiote gedachtegang om zijn zwangere vriendin een paar weken voor de bevalling op straat te zetten omdat hij verliefd is op een ander. Ik zou die bevalling lekker alleen doen.”
 • “Ik vind dat zo iets raars, een ex naast je tijdens de bevalling. Die heeft daar naar mijn mening niks te zoeken. Gewoon hem laten weten wanneer je naar het ziekenhuis gaat en hem buiten in de wachtkamer laten wachten. Zodra je baby geboren is, kunnen ze hem erbij halen.”
 • “Benader dit zakelijk en zonder emotie. Door jou op straat te zetten, zet hij ook zijn kind op straat, dus voegt hij niets positiefs toe. Zo’n man zou ik niet bij mijn bevalling willen.”
 • “Wat een egoïstische lul, zeg. Als hij werkelijk zo veel om dit kind had gegeven, had hij dit niet eens in zijn hoofd gehaald. Denk alsjeblieft aan jezelf en de kleine. Tijdens en na je bevalling heb je echt geen behoefte aan dit soort stress.”
 • “Een man die de moeder van zijn kind op straat zet omdat hij andere vrouwen wil daten, is het echt niet waard om rekening mee te houden.”
 • “Ik zou hem alleen toelaten bij je bevalling als je je volledig kunt ontspannen als hij er is, anders zou het wat mij betreft absoluut uitgesloten zijn. Hij zou wel de eerste zijn die het hoort als de baby geboren is.”
 • “Dump deze asshole en kies voor jezelf!”

Lees ook de andere VIVA Mama Forumdagen:
De peuterpuberteit: zo deal je ermee
Bevallingstaboes: dát hadden ze niet verteld
Goed bevallen: aanraders voor in de ziekenhuistas
Babytips die je zelf had willen krijgen
Na de bevalling, ga ik…
De grappigste opmerkingen over fles- en borstvoeding.
De bizarste kraamcadeaus
Wat hebben de zwangerschapshormonen jou laten doen?
Bevallingsbloopers
Hilarische kinderuitspraken
Lompe opmerkingen in de kraamtijd
Wat vind jij de meest bizarre kindernamen?
Voor welke gebeurtenis schaam jij je diep als moeder?