Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Even wat anders…

Even wat anders…

Even wat anders…


Ik heb last van een afzakkende onderbroek.

Dat heeft natuurlijk niets met mijn zojuist gelaserde ogen (en mijn herstel) te maken, en op de schaal van Richter gemeten is het vast niet heel schokkend, maar irritant is het wel.
Mijn onderbroek (lees hier, voor een hippere versie van mijn blog, desgewenst ‘slipje’, ‘directoire’ of ‘dessous’) en ik hebben een wat moeilijke relatie. Ik houd niet van strings (en ik wantrouw mensen die vinden dat een string ‘lekker’ zit) en ik houd ook niet van zichtbare onderbroekrandjes (ik wantrouw mensen met zichtbare onderbroekrandjes) dus draag ik meestal hipsters. Het duurde vrij lang voor ik een hipster had gevonden die voldeed aan al mijn eisen: sommige hipsters gedroegen zich als string (wat echt heel naar is), andere hadden alsnog randjes (wat er niet uit ziet) en een enkeling knelde mijn liezen dusdanig af waardoor ik spontaan een liesbreuk voelde opkomen.
Ik wilde al opzoek gaan naar een cursus bij LOI toen ik ineens de seamless hipster van Mey, in wit en zwart ontdekte. Helemaal perfect. Zacht gladde stof en een soort plakrandje bij pijpjes en middel waardoor het broekje uitstekend blijft zitten en nagenoeg onzichtbaar is onder alle kleding (nee, ik krijg geen geld voor deze blog). Oké, Mey is niet goedkoop, maar dan heb je ook wél wat.
Goed. Tot zover mijn lofzang op de onderbroek. Het ging een tijd goed tot ik vanochtend opeens constateerde dat hij afzakte. Die onderbroek/directoire/dessous. De eerste keer dat ik moest hijsen was ik de deur nog niet eens uit. Daarna aan ’t einde van de straat en vervolgens nogmaals op het schoolplein. Geen gezicht en bepaald onhandig. (Stel je voor: een moeder met een grote donkere zonnebril op, die steeds haar onderbroek ophijst, dat kan natuurlijk niet.)
De vraag is nu: wat moet ik hiermee? Beschouw ik het als een incident en wacht ik af wat de andere onderbroeken gaan doen? Klim ik in de pen en schrijf een brief op poten van mij naar Mey (…en ik heb helemaal niets raars met de onderbroek gedaan, echt niet!) ? Of accepteer ik dat de gemiddelde levensduur van een Mey-onderbroek korter is dan pakweg zes maanden?
Ik ben er nog niet helemaal uit en overweeg mezelf aan te melden bij de één of andere hulpgroep. Maar wie in de tussentijd tips heeft om afzakkende volgelingen tegen te gaan: ik houd me aanbevolen!