Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > OMG! Dit egeltjescafé in Japan is zo schattig!

OMG! Dit egeltjescafé in Japan is zo schattig!

OMG! Dit egeltjescafé in Japan is zo schattig!

Inmiddels zijn er al aardig wat kattencafés op de wereld, bijvoorbeeld in Amsterdam, Brussel en Londen. Maar in Japan is alles natuurlijk altijd wat extremer. De kattencafés zijn daar een enorme hit en inmiddels zijn er al zo´n 150 geopend. Nu een kattencafé daar al zo “normaal” is geworden, is het tijd voor een nieuwe sensatie: het egeltjescafé.

egeltjes

Foto: Twitter: HuffPostUKPictures @HuffPostUKPics

Het eerste egeltjescafé ter wereld opende dit jaar zijn deuren in Tokio. Het café heet Harry en er wonen 30 egeltjes in glazen huisjes. Tegen betaling (ongeveer €10) mag je een uur met de diertjes knuffelen en spelen. Tijd om een ticket naar Tokio te boeken?

Veel mensen zouden bij het kiezen van een huisdier niet direct aan een stekelig egeltje denken, maar in Japan is het ietsje gewoner. “We willen mensen de charme van egels laten zien die op het eerste gezicht lastig in omgang lijken”, aldus Mizuki Murata die in het café werkt. “We willen van dat idee af door mensen ze aan te laten raken. Het schattigste moment is als de egels zich openstellen en hun gezichtje laten zien.”

Nog geen genoeg van deze schattige beestjes? Check dan vooral dit filmpje ook even, so cute!

 Lees ook:

Kattenliefde: 9 signalen dat je kat van je houdt

Recept: broodegeltjes

5 tekenen dat hij verliefd is