Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Een avondje stappen? Waarom alcohol schadelijk is voor je haar

Een avondje stappen? Waarom alcohol schadelijk is voor je haar

Een avondje stappen? Waarom alcohol schadelijk is voor je haar

We weten natuurlijk allemaal dat alcohol onze gezondheid niet bepaald stimuleert. En dat alcohol niet zo best is voor je huid wisten we ook, maar helaas is het net zo schadelijk voor je haar. We leggen hieronder uit waarom het beter is voor je haar als je dat biertje of wijntje toch eens laat staan.

Van je huid naar je haar

Onderzoek wijst uit dat alcohol de oorzaak kan zijn van vitaminetekorten, weefselbeschadiging en ontstekingen. Ook vermindert alcohol de productie van collageen. En om dat rijtje af te maken schaadt alcohol ook nog eens het afweermechanisme van je huid. En dat is ook meteen één van de redenen dat alcohol slecht is voor je haar. Want die plukken op je hoofd, groeien uit, precies.. je huid. En aangezien alcohol je huid beïnvloedt, is het dus niet zo gek dat daarmee automatisch ook je haar wordt aangetast.

Drink je regelmatig alcohol, dan kan dit je haar verzwakken, waardoor het sneller afbreekt. Alcohol wurgt je haar als het ware, waardoor het breekbaar en dun wordt. Heb je last van hoofdhuidproblemen, dan doe je er helemaal verstandig aan de alcohol te laten staan. Je hoofdhuid kan namelijk sneller gaan ontsteken, dus heb je al hoofdhuidproblemen, dan maakt alcohol die alleen maar erger.

Lees ook
Proost: dit zijn de meest bekende fabeltjes over alcohol

Dehydratatie

En je kent vast ook wel die ongelooflijke nadorst na een avondje stappen. Zoals je waarschijnlijk weet onttrekt alcohol vocht aan je lichaam, waardoor je gedehydrateerd raakt. Die dehydratatie geldt ook voor je hoofdhuid, waardoor je last kunt krijgen van jeuk, gevoeligheid en schilfers. Dit zorgt ervoor dat je haar minder elastisch wordt, waardoor het sneller afbreekt. Genoeg reden dus, om een avondje de bob te zijn.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Gettyimages