Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Eeuwige twijfelaar? Deze tip geeft je een beter gevoel over je besluit

Eeuwige twijfelaar? Deze tip geeft je een beter gevoel over je besluit

Eeuwige twijfelaar? Deze tip geeft je een beter gevoel over je besluit

Het is niet gek als je deze tijd moeite hebt met keuzes maken. Ook als dat pre-corona nooit een probleem was. Door de onzekere tijd waarin we leven, is het lastig om te besluiten waar je goed aan doet. En als je dan een keus hebt gemaakt, blíjf je twijfelen of je het juiste hebt gedaan. Deze tip helpt je beter omgaan met dat oeverloze wikken en wegen. 

De volgende stap

De volgende tip kun je toepassen op vrijwel iedere beslissing die je maakt. De volgende keer dat je verzandt in een neerwaartse spiraal over een bepaald besluit, vraag je jezelf af: Wat is de beste volgende stap die ik nu kan nemen? 

Beter geïnformeerd

Door te focussen op wat je nu het beste kunt doen, voorkom je dat je blijft hangen in het piekeren over je besluit. Bijvoorbeeld: je twijfelt of je naar het trouwfeest van vrienden moet gaan omdat je twijfelt of de maatregelen wel worden nageleefd. Als de twijfel toeslaat nadat je ‘ja’ hebt gezegd op de uitnodiging, kun je dan contact opnemen met de bruid(egom) om te vragen of en in hoeverre ze rekening houden met de maatregelen. Zo ben je beter geïnformeerd over je besluit.

Dat betekent niet dat al je twijfels als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar feit is dat je met eindeloos overdenken niet verder komt. Door je volgende stappen te overwegen, onderneem je een positieve actie die je een beter gevoel kan geven over je besluit. Dat gezegd hebbende: wees niet te streng van jezelf. Deze tijd vraagt van ons allemaal om flexibiliteit en veerkracht. Je hebt dus alle recht om je later te bedenken.

 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Pure wow | Beeld: Getty