Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Whut: Slechts één op de tien mensen is dol op strijken

Whut: Slechts één op de tien mensen is dol op strijken

Whut: Slechts één op de tien mensen is dol op strijken

Tijdens het strijken wordt door ons vaak aan andere dingen gedacht, zoals seks. Strijken wordt tot een van de vervelendste huishoudelijke klusjes gerekend. Maar dit klusje wordt door bijna 90 procent van de Nederlanders geklaard. Slechts een op de tien mensen is dol op strijken.

Door de was tijgeren

We strijken onze kleding precies, maar geven snel op. Dit blijkt uit onderzoek van Philips. De helft van de Nederlanders tijgert zich direct door de wasmand, maar mannen strijken pas echt als het nodig is. Het liefst besteden we dit klusje uit. Want laten we eerlijk zijn, we hebben toch wel wat beters te doen?

Als het dan toch moet..

Een derde strijkt het liefst blouses of overhemden, omdat ze de stof fijn vinden strijken en omdat de stof mooi glad wordt. Een op de tien Nederlanders strijken zelfs hun ondergoed. Als we door alle was heen zijn, geeft ons dat een goed gevoel. Helaas duurt dat (vooral met kinderen) nooit heel lang.

Waar denken we aan?

Maar waarom zijn die mensen dan dol op strijken? Tijdens het strijken denken we vaak aan andere dingen. Vrouwen denken tijdens het strijken vaak aan de boodschappenlijst of aan de kinderen. En een derde van de mannen denkt tijdens het strijken aan hun lief. Bijna een kwart van de mannen denkt aan seks, Dit is slechts 11 procent bij vrouwen.

Lees ook
Vet haar en geen tijd om te wassen? Zo maak je zelf droogshampoo

Strijkleugentje

We beschadigen weleens een kledingstuk, maar zijn hier niet altijd even eerlijk over. Bijna 90 procent is gelukkig wel eerlijk, maar 8 procent legt het kledingstuk terug of koopt snel iets anders.

Waar denk jij aan tijdens het strijken en wat doe jij als een kledingstuk beschadigt?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images