Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Een nachtje Efteling

Een nachtje Efteling

Een nachtje Efteling

Op een drukke dag in de [Efteling ](http://www.efteling.com) moet je vaak wat langer wachten bij de attracties en daardoor keuzes maken. Maar voeg je aan je verblijf een nachtje toe, dan is er morgen weer een dag!

Hotel
Wil je de sprookjesachtige beleving van de Efteling nog even vasthouden als de poorten van het park sluiten, boek dan ook een nachtje Efteling. Bijvoorbeeld in het Efteling Hotel, waar je met het hele gezin in één groot bed kunt slapen.

Themasuites
Liefhebbers boeken een thema suite in een van de torenkamers uit het luchtkasteelvormige hotel. De thema’s lopen uiteen van Fata Morgana tot Roodkapje, en Carrousel tot Noorderlicht, en zijn tot in detail uitgewerkt. Zo beschikt de Vergulde Suite over een kluis, verstopt achter een schilderij. En staan in de Koningssuite twee echte tronen.

Liever een huisje
Wie ook nog eens van de natuurrijke omgeving wil genieten kan terecht in vakantiepark Bosrijk, waar verschillende typen huisjes zijn gebouwd rondom de vijver met het kasteel van Klaas Vaak. Van vrijstaande Boshuysen tot sfeervolle Dorpshuysen en knusse appartementen. Elke avond leest Klaas Vaak voor aan kinderen met slaapmutsjes, voordat hij zand in hun ogen komt strooien.

Vroeg het park in
Helemaal luxe is het dat je na een overnachting een half uur eerder het park in mag, waar een aantal attracties al open is. Zo had ik voor tien uur ’s ochtends al drie keer in de Vogel Rok gezeten. Dat noem ik nog eens wakker worden! Bovendien kun je zorgen dat je bij de meest populaire attracties als eerste aankomt, zodat je deze al kunt doen voordat er een rij staat!

In het kader van hun 60-jarig bestaan mocht ik met mijn vriendin Yvonne (36) en haar kinderen Noud (8) en Evi (6) een weekend naar de Efteling. Volg onze belevenissen 7 weken lang in deze blog!

Over slapen in de Efteling…
Evi: “Van Klaas Vaak mocht je aan iets leuks denken, dan droom je daar over. Dat doe ik altijd, maar het is nog nooit gelukt!”
Noud: “Slapen met de slaapmutsen was heel grappig, en ik mocht bovenin het stapelbed!”
Yvonne: “Het huisje was heel mooi, en tot in detail afgewerkt. Zelfs wij sliepen onder Klaas Vaak dekbedovertrekken. Ook leuk om dit (zonder kinderen) met vriendinnen te doen.”
Cindy: “Superrelaxed dat je na een dag in het park niet helemaal naar huis hoeft te rijden, maar na een wandelingetje van vijf minuten thuiskomt in je huisje.”

Van een beleving in de Efteling kun je een persoonlijk sprookje laten maken. Tips voor kerstcadeautjes vind je in de Eftelingshop.

Lees ook de ander artikelen: