Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Een gezonde leefstijl: hoe doe ik dat?

Een gezonde leefstijl: hoe doe ik dat?

Een gezonde leefstijl: hoe doe ik dat?

Die gezonde levensstijl blijven volhouden is lang niet altijd gemakkelijk. Hoe vermijd je de valkuilen?

Winnie, 19: Ik wil graag minder slecht eten en wat meer bewegen. Maar iedere keer weer heb ik weer een andere smoes voor mezelf waarom ik weer iets lekkers pak. Of wil ik gewoon die gewoonte of lekkere trek vervullen. Ik heb dit vooral in de avonduren, de ergste tijd om slecht te eten. Ik wil hier graag verandering in brengen, hoe doe ik dit het beste?

Coach Anja
Actief bezig zijn met een gezonde(re) leefstijl is zo makkelijk nog niet. Je loopt vaak weer in dezelfde valkuilen en dat motiveert natuurlijk helemaal niet.
Coaching
Ik begrijp dat je al meerdere keren hebt geprobeerd om ‘verbeteringen’ door te voeren. En hoewel dit iets is wat je zelf zou kunnen doen (zie tips), kun je er ook voor kiezen om een coach te zoeken die gespecialiseerd is op het gebied van voeding en beweging, zoals de gewichtsconsulent.

Tips
Blijvende ‘verbeteringen’ kun je aanpakken met onderstaande tips:
– Maak voor jezelf eerst duidelijk wat je wilt bereiken.
– Beantwoord de vragen: wat gaat er al goed en wat kan er beter?
– Schrijf dan eens drie punten op die je het belangrijkste vindt om aan te pakken.
– Neem de bovenste van dat rijtje en bedenk voor jezelf hoe je dit zou kunnen aanpakken (hierbij zou een goede vriend(in) of professionele coach je ook goede handvatten kunnen geven)

Plan
Lees ook eens de vraag over mindfulness door, die ik recentelijk beantwoorde. Op een verantwoorde manier met je voeding omgaan, kan je bewuster maken van je leefstijl.