Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Een geurig en fleurig huis

Een geurig en fleurig huis

Een geurig en fleurig huis

Met deze vrolijke tips maak je van je huis een bloemenparadijs! Met bloemen is het altijd gezelliger in je huis. Maar welke bloemen zijn nou het leukst en hoe kun je ze het beste verzorgen?

Pioenrozen

De pioenrozen zijn er weer! Prachtige bloemen waar je dagen van kunt genieten. Pioenrozen hebben wel een speciale behandeling nodig, anders loop je het risico dat de knoppen niet open gaan. Doe niet te veel water in de vaas en ververs het regelmatig. Wanneer de knoppen niet opengaan kun je ze een beetje besproeien met warm water. Belangrijk is wel dat je hiermee stopt wanneer de knoppen open zijn!

Gerbera’s

Gerbera’s hebben intens felle en heldere kleuren. Of je nou van wit, rood, geel, oranje of roze houdt, met gerbera’s heb je volop keus. Om je huis op te fleuren kun je allemaal kleine vaasjes kopen waar je telkens één of twee bloemen in zet. Dit staat ontzettend vrolijk en je bent niet gelijk een vermogen kwijt aan een duur boeket.

Anjers

Nog zo’n mooie bloem is de anjer. Ook deze heb je in veel verschillende kleuren. Wist je dat elke kleur zijn eigen betekenis heeft? Zo zou de rode anjer voor vurige liefde staan, de witte voor geluk en betekenen roze anjers ‘ik zal je ooit vergeten’. De bloemen zijn ook erg geschikt om aan je moeder te geven. Een oude legende vertelt dat de roze of paarse anjer symbool staat voor onvoorwaardelijke moederliefde!

Snijbloemen verzorgen

Snijd direct als je thuis bent of het boeket gekregen hebt 1 of 2 centimeter van de steel af (schuin). Het beste kun je dit met een mes doen en niet met een schaar. Knippen kan de steel beschadigen en er voor zorgen dat de bloem geen water meer kan opnemen. Bloemen kun je beter niet op de tocht, in de zon of boven de verwarming zetten.

Ook leuk: muurstickers

Wil je eens wat anders met je muren, maar heb je geen zin om de boel te schilderen? Muurstickers breng je gemakkelijk aan, staan vrolijk én zijn ook weer makkelijk te verwijderen! Het is weer lente, dus de perfecte tijd om je huis op te vrolijken met bloemenstickers. Op muurdecoratiestickers.nl vind je de leukste stickers in allerlei soorten, maten en kleuren.

Wat zijn jouw favoriete bloemen?