Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Benieuwd: beschermen duurdere zonnebrillen je ogen wel of niet beter?

Benieuwd: beschermen duurdere zonnebrillen je ogen wel of niet beter?

Benieuwd: beschermen duurdere zonnebrillen je ogen wel of niet beter?

Zonnebrillen zijn er in allerlei soorten en maten, meerdere kleuren én verschillende prijscategorieën. Maar is het ook zo dat een duurder exemplaar je ogen beter beschermt dan een bril die je voor een paar euro op de kop tikt?

Om meteen de vraag te beantwoorden: nee. De prijs van een zonnebril zegt niets over hoe goed je ogen tegen de zon worden beschermd. Zolang het CE-logo op een bril staat, meestal te vinden op het brillenpootje, kun je er verzekerd van zijn dat jouw ogen goed worden geweerd tegen schadelijk UV-licht. Dit is dus het belangrijkste waar je op moet letten, als een bril geen CE-logo heeft houdt het namelijk wel het felle licht tegen, maar niet de schadelijke UV-stralen. Verder maakt prijs hierbij totaal geen verschil.

Lees ook
Oogyoga: 5 tips voor ontspannen ogen

Investeer!

Toch kan het voordelig zijn om in een duurdere zonnebril te investeren. Bij goedkopere exemplaren is het namelijk zo dat de UV-bescherming vaak minder lang meegaat dan bij brillen van een hogere kwaliteit. De UV-bescherming gaat minder lang mee als een bril vaak wordt blootgesteld aan zonlicht en bij goedkopere brillen kan het al na een jaar zijn uitgewerkt, terwijl dure brillen soms wel levenslang meegaan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: iStock