Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Duister geheim: ik haat mijn vader

Duister geheim: ik haat mijn vader

Duister geheim: ik haat mijn vader

Prinssezz (24): “Ons gezin bestaat uit mijn moeder, mijn zus en ikzelf. Mijn vader hoort er wat mij betreft niet meer bij.

Ik zie mijn vader niet meer als een onderdeel van het gezin, omdat hij er nooit voor ons is geweest en tot op de dag van vandaag nog steeds niet de rol vervult die een vader hoort te vervullen. Als er andere mensen bij zijn speelt hij mooi weer, dan doet hij net of we een perfect gezinnetje zijn. De band met mijn vader is verre van ideaal, we praten niet, ik ga hem uit de weg en wil niet alleen bij hem in de buurt zijn.

Mijn vader is een moeilijke man, al zolang ik me kan herinneren, hij toont geen interesse in anderen. Hij geeft niets om ons, alleen om drank.  Hij leeft in zijn eigen wereld waardoor hij niet ziet wat hij ons allemaal aandoet. Volgens mijn moeder is hij zo geworden doordat hij vroeger thuis ook geen liefhebbende ouders heeft gehad, maar dit vind ik geen excuus.

Mijn moeder en ik leven nog steeds met hem onder één dak, mijn zus is twee jaar geleden het huis uit gegaan. Ik weet dat mijn moeder al jarenlang de wens heeft bij mijn vader weg te gaan, maar zonder hem kan ze niet rondkomen. De financiële situatie is thuis zo nijpend dat ik zelf ook moet bij schieten met het geld dat ik met mijn bijbaan verdien. Zodra ik het huis uit kan wil ik al het contact met mijn vader verbreken.

Ik verschuil mezelf achter een glimlach die ik opzet voor de buitenwereld, die de pijn verbergt die ik met me meedraag. Ik kom over als een lieve, spontane en vrolijke meid, maar ik verberg al heel mijn leven dit geheim. Ik voel me vaak somber en verdrietig, eigenlijk ben ik een emotioneel wrak van binnen. Dit zie je ook terug in relaties: ik ben niet de gemakkelijkste, laat niemand echt dichtbij komen en betrap mezelf vaak op een leugentje zodat ik dingen die met thuis te maken hebben niet hoef te laten doorschemeren. Verder heb ik een negatief zelfbeeld. In mijn eigen ogen doe ik nooit iets goed en ben ik niks waard.

Ik heb door de jaren heen een weg gevonden om hiermee te leven, maar ik voel geen greintje liefde meer voor mijn vader. Naar buiten toe lijken we een heel normaal gezin, maar mijn vader heeft alles van binnen uit kapot gemaakt.”

CC foto: mil8