Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Droomring

Droomring

Droomring

Nora, 42: “Ik droom vaak hetzelfde en dat is dat ik mijn trouwring kwijt ben. Half slapend en wakker zoek ik dan en vind hem gewoon om mijn vinger. Graag wil ik de betekenis weten.”

Heb jij een andere vraag? Vraag dan nu gratis advies van een professionele coach op Coach2day. Lees hieronder alvast het antwoord op de vraag van Nora.

Coach Amber
Ik geef je antwoord vanuit mijn eigen kennis en ervaring van droomuitleg. Het is mogelijk dat dit niet geheel overeenkomt met de standaardzaken en -regeltjes die je op het internet vindt, maar mogelijk wel antwoord geeft op jouw vraag hier.

Coaching
De ring staat voor een commitment, een overeenkomst en een verbondenheid die doorgaans voor het leven is afgesloten. De ring staat voor het “eeuwige”, voor het altijd herhalende: de cirkel van het bestaan. In je droom verlies je hem steeds en ga je op zoek om er achter te komen dat je hem helemaal niet verloren bent en gewoon draagt.

Mogelijk ben jij in je dagelijkse bestaan met iets soortgelijks bezig wat jouw onderbewustzijn vertaalt naar deze beelden. Zoek jij een levensinvulling, een overeenkomst, iets “bindends”? Mogelijk ben je op zoek naar iets dat je al hebt. Mogelijk ligt het zo dicht onder je neus dat je het niet eens als dusdanig herkent. Zoek je naar een bevestiging ervan die eigenlijk niet nodig is?

Mogelijk kan de ring ook wijzen op iets dierbaars, iets kostbaars en emotioneels voor jou. Als je droomt van bijvoorbeeld een ring van je overleden moeder, oma of grootmoeder. Ook daarin symboliseert het een gevoel van verbondenheid, iets dat er is maar waar je naar op zoek bent, en niet herkent als dusdanig.