Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Drinkt jouw vriend graag cola? Dan moet je dit even lezen

Drinkt jouw vriend graag cola? Dan moet je dit even lezen

Drinkt jouw vriend graag cola? Dan moet je dit even lezen

Dat cola niet goed voor je is, hoeven we jou natuurlijk niet te vertellen. Frisdrank zit vol met suiker en is daardoor een ware dikmaker, die ook nog eens slecht is voor je tanden. Maar nu is er nog een groot nadeel ontdekt…

 

Drinkt je vriend meer dan één liter cola per dag? Dan bestaat de kans dat zijn aantal spermacellen met maar liefst 30% daalt. In extreme gevallen kan het zelfs zorgen voor erectiestoornissen. Dit blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd in een ziekenhuis in Kopenhagen.

cola2

copyright: giphy

Er werden 2554 mannen onderzocht, en dit waren de resultaten: cola-verslaafden hebben 35 miljoen spermacellen per milliliter, terwijl mannen die minder cola drinken er 56 miljoen per milliliter hebben.

Zoetstof

Hoewel 35 miljoen spermacellen nog steeds een goed gemiddelde is, neemt toch het risico van onvruchtbaarheid toe. De wetenschappers vonden ook een link met erectiestoornissen. Verschillende factoren – zowel fysiek als psychologisch – kunnen een oorzaak zijn. Bovendien bevat cola ingrediënten die een erectiestoornis mede kunnen veroorzaken: er zit een bepaalde zoetstof in het drankje die aders in de penis kunnen beschadigen. Gevolg daarvan is dat er minder bloed stroomt door zijn (kleine) vriend.

Een blikje cola per dag drinken is volgens de onderzoekers geen probleem. Maar wanneer je vriend een liter of meer drinkt, kan hij beter kiezen voor een gezond alternatief. Glaasje water dan maar?

 

 

Lees ook:

Bron: Flair.be