Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Drink jij te weinig water? Met deze 5 tips lukt het wél…

Drink jij te weinig water? Met deze 5 tips lukt het wél…

Drink jij te weinig water? Met deze 5 tips lukt het wél…

Water drinken blijft voor velen van ons een hele opdracht. Logisch ook: sapjes, frisdrank en glaasjes prosecco zijn nu eenmaal net iets lekkerder om van te slurpen. Leer hier handige trucjes om meer water te drinken.

Wist je dat je lichaam je tekens geeft wanneer je niet genoeg water drinkt? Je krijgt er een slechte adem van omdat de bacteriën in je mond niet verdwijnen. Door te weinig water te drinken, zal je ook langzamer afvallen tijdens een dieet. Je stofwisseling gaat namelijk trager als je niet genoeg vocht opneemt. Je zou er ook een hongergevoel van krijgen. Je hersenen verwarren dorst namelijk makkelijk met honger. Daarom is het slim om een glaasje water te drinken – en niet naar de snoepautomaat te rennen – wanneer je maag om 11 uur ’s ochtends begint te rommelen.

Met deze vijf trucjes drink je makkelijk de aanbevolen 1,5 liter per dag.

1. Start vroeg

Zet ’s avonds een fles water klaar voor de volgende ochtend en probeer tijdens het aankleden toch al anderhalf glas water gedronken te hebben. Je hebt namelijk tijdens je slaapuren niets van vocht binnengekregen en je lichaam snakt naar water.

2. Drink een glas vóór elke maaltijd

Probeer telkens voor je eet (of het nu een hoofdmaaltijd of een tussendoortje is) een groot glas water te drinken. Zorg ervoor dat het een routine wordt. Je hebt weer een aanbevolen hoeveelheid water binnen en het stilt bovendien je hongergevoel. Twee vliegen in één klap, dus.

3. Ga voor water dat je lekker vindt

Het is een goed idee om op zoek te gaan naar een smaak die je bevalt. Koop verschillende flessen water in de supermarkt en proef. Er is wel degelijk een verschil in soorten water. Ga voor het merk dat jij het lekkerst vindt.

4. Zorg dat je altijd een flesje bij je hebt

Neem altijd en overal een flesje water mee en zet het in je zicht (op je bureau, in je auto…). Zo word je de hele dag door voortdurend geprikkeld en ga je vanzelf meer drinken.

5. Geef je water een (gezond!) smaakje

Om het drinken makkelijker te maken, kun je lekkere smaakjes aan je water toevoegen. En nee, dan hebben we het niet over een of andere ongezonde siroop. Schijfjes limoen of muntblaadjes in je water geven het een frisse en lekkere smaak.

Lees ook: