Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Drie budgetideeën met blikken

Drie budgetideeën met blikken

Drie budgetideeën met blikken

Heb jij een lekkere pot bonen gekookt en sta je op het punt om de blikken in de prullenbak te gooien? Gebruik ze eens als budgetdecoratie in huis!

Lantaarntjes van blik
Kaarsen zijn echte sfeermakers tijdens koude winterdagen. Zorg voor een hele verzameling blikken als budget kaarshouder om extra warmte in huis te brengen.

Wat?
stift
priem
hamer
verf
theelichtjes

Hoe?
Week het etiket van het blik los en leg het blik op een zak rijst of bonen zodat het stabiel komt te liggen. Teken met de stift een leuk stippenpatroon op jouw blik en ga vervolgens met de priem in de weer. Zet de punt op een stip en sla voorzichtig met de hamer op de achterkant tot er een gaatje ontstaat. Herhaal dit tot het hele patroon af is. Dan kun je verder gaan met versieren. Een likje verf hier en een lintje daar; maak er een originele creatie van. Laat alles goed opdrogen en zet er dan een theelichtje in. Klaar is je lantaarn!

Originele cadeauverpakking
Aangezien je cadeau al de nodige centen gekost heeft, kun je met deze cadeauverpakking een beetje besparen terwijl het er toch indrukwekkend uitziet.

Wat?
blikken
verf/inpakpapier
linten, pailletten, etiketten en andere versiersels
doorzichtig inpakfolie

Hoe?

Week het etiket los van het blik en vervang het voor inpakpapier met een leuke print. Plak vervolgens een leuk etiket op het blik waar jij je persoonlijke boodschap opschrijft en versier de verpakking met een mooi lint. Stop het cadeau in je blikje en bind het inpakfolie met een strikje om het geheel.

Retro plantenbakjes
Kruiden en kleine bloemstukjes komen altijd in die zwarte plastic bakjes. Gebruik blikken eens als vaas voor een retro uitstraling, zonder geld uit te geven aan dure vazen.

Wat?

kruidenplantjes
blikken
stift

Hoe?
Een simpelere budgetoplossing bestaat er niet. Week het etiket los van het blikje en schrijf met een stift de naam van de kruiden op het blik. Versier het eventueel nog met een gestrikt lint en zet je plantje erin.