Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Draag weer wit! Ook bij hevig bloedverlies

Draag weer wit! Ook bij hevig bloedverlies

Draag weer wit! Ook bij hevig bloedverlies

Misschien herken je het wel: je bent ongesteld en het liefst draag je dan even geen broeken of rokjes in lichte kleuren. Je weet immers maar nooit… Toch kun je er, als je normaal menstrueert, vanuit gaan dat je je met een gerust hart in je favo witte skinny kunt hijsen. Oók als je ongesteld bent. Helaas is er ook een groep vrouwen waarvoor deze zekerheid niet geldt. Zij hebben tijdens hun menstruatie last van hevig bloedverlies.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie heeft 1 op de 5 vrouwen in Nederland te maken met ongewoon hevig bloedverlies tijdens de menstruatie. Dit bloedverlies kan door myomen en poliepen in de baarmoeder komen, maar bij 60% van deze vrouwen is er geen duidelijke oorzaak te vinden. Maar of er nu een oorzaak gevonden is of niet, het is belangrijk dat alle vrouwen weer wit durven te dragen tijdens hun menstruatie!

Draag-Weer-Wit-Week
Speciaal voor vrouwen met hevig bloedverlies tijdens hun ongesteldheid is er daarom de Draag-Weer-Wit-Week. In aanloop naar de zomermaanden gaan veel vrouwen, die last hebben van hevig menstrueel bloedverlies, zich weer meer zorgen maken over het dragen van licht gekleurde en dunnere kleding. Van 3 t/m 7 juni 2013 wordt er in ziekenhuizen door heel Nederland voorlichting gegeven over hevig menstrueel bloedverlies. Ook wordt er gesproken over medische oplossingen.

Informatie en oplossingen
Wil jij graag weer wit dragen, maar durf je dat niet zo goed door hevig menstrueel bloedverlies? Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst in een ziekenhuis bij jou in de buurt! Laat je informeren over oplossingen voor hevig menstrueel bloedverlies. Er is alle tijd en ruimte om jouw vragen te stellen aan de aanwezige gynaecologen. Bekijk de deelnemende ziekenhuizen op www.hevigbloedverlies.nl en schrijf je in!

Draag-Weer-Wit-Week
3 t/m 7 juni 2013
Info en inschrijving: www.hevigbloedverlies.nl