Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > ‘Door AFAS Personal ga ik bewuster met geld om’

‘Door AFAS Personal ga ik bewuster met geld om’

‘Door AFAS Personal ga ik bewuster met geld om’

Het Vrouwonline-testpanel probeerde AFAS Personal uit, een online huishoudboekje waarmee je je inkomsten en uitgaven makkelijk op een rijtje zet. Dit is het oordeel! P.s. Je kunt AFAS Personal nog steeds gratis testen!

Alles op orde
Ben jij je al aan het verdiepen in het kopen van een huis? Dan ben je er vast achter dat er veel bij komt kijken. Het is handig om je financiële situatie eens in kaart te brengen: wat geef je eigenlijk uit? En komt er wel genoeg binnen om dat allemaal te bekostigen? Om een hypotheek te krijgen, moet je financieel alles op orde hebben. AFAS Personal helpt je daarbij!

Verrast
Een derde van het testpanel hield voorheen nog niet haar uitgaven bij. Maar vooral bij een aankomende vakantie, een grote aankoop of een verbouwing blijkt er toch veel behoefte te zijn aan inzicht in uitgaven en inkomsten. Dat het wel degelijk nut heeft om alles eens op een rijtje te zetten, blijkt uit het feit dat driekwart van de deelneemsters verrast werd door bepaalde uitgaven.

Vooral de boodschappen blijken een grotere kostenpost dan gedacht: 42% is geschrokken van het bedrag dat ze hieraan uitgeeft. Ook blijken de vaste lasten voor 20% hoger dan ze eigenlijk hadden ingecalculeerd. Het gebruik van AFAS Personal heeft 75% dan ook veel bewuster gemaakt van haar geldzaken: “Ik denk nu veel meer na voordat ik iets uitgeef.”

Besparen en budgetten
Driekwart denkt dat ze door het gebruik van het online huishoudboekje uiteindelijk geld zal besparen. Het vrijmaken van budgetten voor bepaalde doelen zou daaraan kunnen bijdragen. Meer dan de helft van de deelneemsters vindt het prettig om op die manier haar inkomsten en uitgaven te beheren. Ook spaardoelen worden door 53% opgesteld en met AFAS Personal bijgehouden.

De meeste testpanelleden (62%) vinden deze online tool makkelijk in gebruik. Driekwart zou ‘m daarom ook aan anderen aanraden. Als ze een cijfer zouden moeten geven, beoordeelt 38% het boekje met een 7 en 15% zelfs met een 8. “Op bepaalde kosten kun je nou eenmaal niet bezuinigen. Het geeft echter wel veel inzicht, waardoor je bewuster met geld omgaat.”

Heb jij je nou niet opgegeven voor het testpanel, maar ben je wel enthousiast geraakt door de bevindingen? Je kunt AFAS Personal nog steeds gratis uitproberen! Geef je op via www.afaspersonal.nl/vrouwonline!