Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > DIY met je kids: Scandinavische wollen poppetjes

DIY met je kids: Scandinavische wollen poppetjes

DIY met je kids: Scandinavische wollen poppetjes

De zomervakantie is in aantocht: het perfecte moment om een nieuw knutselproject te starten. Maar wat moet je maken, en hoe? Henrieke Schuiling van het blog Oh Cosy Craft helpt!

Deze Scandinavische wollen poppetjes zijn onwijs leuk om met kinderen te maken. Bouw er een poppenhuis van schoenendozen bij en ze zijn de hele vakantie zoet.

Dit heb je nodig: allerlei kleuren en soorten wol, een naald, een schaar, stuk karton, eventueel lontwol (merinowol) en eventueel een viltnaald.
Moeilijkheid: **
Duur: een uurtje
Nog belangrijk:  ik gebruik lontwol voor het haar, maar je zou dit ook van draadjes kunnen maken. Dus als je het niet in huis hebt (evenals de viltnaald), no problem, you’ll survive!

 

Het poppetje bestaat helemaal uit wol en het lijfje is gemaakt van allerlei losse draadjes die je omwikkelt met garen. Gebruik voor het lichaam een stuk karton dat vijftien tot twintig centimeter lang is en wikkel daar met lichtroze wol omheen. Ga door totdat het, bij lichtjes aandrukken, ongeveer de diameter van een stuiver heeft (de voor en achterkant van het kartonnetje horen bij elkaar). Knip dan de draad af.

Schuif de wol van het kartonnetje, knip de hele streng in een keer door en leg het plat neer. Pak een stuk lontwol en leg dit in het midden van de streng, vouw het dubbel en knoop met hetzelfde roze garen de streng bij elkaar. Dit is het hoofdje. Als je geen lontwol hebt (of wilt gebruiken), wikkel dan om een kleiner kartonnetje draadjes en knip deze door. Je kunt straks een mooi kapsel creëren door er een paardenstaart of vlecht van te maken.

Gebruik een kartonnetje van tien tot vijftien centimeter voor de armen. Wikkel hier dezelfde wol omheen als je voor het lichaam hebt gebruikt, maar stop wat eerder dan bij het lijf. Deze streng knip je aan de boven- en de onderkant door.

 

Vouw het poppetje weer open, leg de streng erin en sluit het poppetje. Pak een touwtje en knoop vervolgens het lijf onderaan de armen toe.

Nu kun je kleren gaan maken, yay! Knoop de wol in de nek aan elkaar vast en begin te wikkelen bij de romp. Laat het knooptouwtje vrij hangen. Ga vanuit de nek naar de armen en terug, zorg ervoor dat je geen roze meer ziet. Wikkel niet té strak, anders kun je de armen niet meer bewegen straks. Knip de draad af en knoop het aan de aanhechtdraad. Steek de touwtjes met een naald weg en knip ze af.

Maak op diezelfde manier ook de broek. Om een realistisch effect te krijgen ga je wat strakker wikkelen naar mate je dichter bij de enkels komt. Zo lopen de benen echt smal naar beneden af. Knip dan de roze draadjes die handen en voeten zijn netjes bij.

Als je lontwol gebruikt als haar, kun je dit nu gaan modeleren met behulp van je viltnaald. Ook kun je hiermee touwtjes wat extra steviger in het lichaam prikken. Met de viltnaald kun je ook haaraccessoires maken en bijvoorbeeld een streepjesshirt creëren.

Say hi!

 

 

Wil je meer DIY’s zien? Neem dan een kijkje op mijn blog ohcosycraft.nl of check mijn Instagramaccount.

Niets meer missen van VIVA Mama? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 4 nummers voor maar €9,95 of 8 nummers voor €19,95.