Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit sapje zou je acne tegengaan

Dit sapje zou je acne tegengaan

Dit sapje zou je acne tegengaan

We staan ’s morgens niet graag een uur vroeger op om een sapje te persen, maar als het een sapje tegen acne is, doen we dat natuurlijk wel, met veel plezier zelfs. Dit detoxrecept is er eentje van Abigail James, schoonheidsspecialiste van menig celebrity.

(Beeld: Reporters)

We brengen onze tijd ’s ochtends liever door in bed, scrollend door Instagram, in plaats van in de keuken groentes te snijden. Maar voor dit sapje, dat belooft acne tegen te gaan, maken we graag een uitzondering. Er zitten een heleboel ingrediënten in dit groene sapje, maar ze hebben stuk voor stuk een specifiek doel in de behandeling van volwassenenacne.

Dit gaat in een sapje tegen acne

Citroen: detoxt de lever, die het lichaam zuivert van giftige stoffen die je huid schaden.

Komkommer: boordevol vitamine A en kalium voor een verfrissende en kalmerende werking op ontstoken acne.

Venkelzaad: kick-ass ontstekingsremmer.

Peer: heeft als enig doel je sapje wat zoeter te maken (geloof ons, je zal het nodig hebben!)

Gefilterd water: vrij van chemicaliën.

Gember: nog een ontstekingsremmer.

Spinazie: boordevol skin lovers, zoals vitamine B en E (rijk aan antioxidanten). Spinazie zal de ontsteking verminderen, maar is ook rijk aan eiwitten die ervoor zullen zorgen dat de huid krachtig genoeg is om te vechten tegen acne wanneer het pijn doet.

Boerenkool: is rijk aan chlorofyl, een stof die ontgift en ontstekingen vermindert. Plus: het is ook zo’n superantioxidant die de huid herstelt en bevrijdt van toxines en littekens voorkomt.

Gebruik vooral voldoende water. Je wilt geen sapje dat niet eens naar beneden glijdt omdat het te dik is. En zo heb je ook meteen genoeg voor twee dagen.

Bron: Powder

Lees en bekijk ook