Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit zijn de grootste taboe-onderwerpen

Dit zijn de grootste taboe-onderwerpen

Dit zijn de grootste taboe-onderwerpen

Elke donderdag behandelt VIVA een populair topic van het VIVA-forum. Deze week: jouw persoonlijke taboes.

Terwijl de een in geuren en kleuren vertelt hoe lang het duurde om die harde drol eruit te persen, krijgt de ander niet eens uit z’n strot dat hij een ‘grote boodschap’ moet doen. Hoe makkelijk praat jij over poep, sex, je leeftijd of je bankrekening? De VIVA-forummers doen een boekje open over hun taboe-onderwerpen.

  • “Vraag me alles over mijn sexleven, maar alsjeblieft niets over de status van mijn spaarrekening of hoeveel ik verdien. Dat weet echt niemand, behalve mijn man.”
  • “Mijn gewicht. Voor iedereen.”
  • “Het enige waar ik mijn mond echt over houd, is onze kinderwens. Alleen mensen die héél dicht bij ons staan weten het. Een beetje zelfbescherming, denk ik.”
  • “Mijn taboe is dat ik een slechte relatie met mijn vader heb en me vaak voor hem schaam. Hier praat ik niet graag over. Veel mensen om me heen komen juist uit een warm gezin.”
  • “Mijn taboe is het feit dat ik 34 ben, nog nooit een relatie heb gehad en zelfs nog nooit met een man heb gezoend. Hoewel ik er soms ook nuchter onder kan zijn (het is zoals het is en maakt mij niet minder dan anderen) vind ik het lastig om hier open over te zijn. Het is niet heel gebruikelijk om nog maagd te zijn op deze leeftijd en als mensen er iets over vragen heb ik ook niet echt een zinnig antwoord. Ik word er ongemakkelijk van.”
  • “Poepen, scheten laten, stinken, remsporen… Alles wat poepgerelateerd is vind ik gênant. Ik kan gerust zeggen dat ik moet plassen. Maar ‘ik moet poepen’ zal nooit uit mijn mond komen. Alleen al het woord ‘poep’ vind ik goor. En dit typen redelijk awkward.”
  • “Het onderwerp ongesteldheid vind ik taboe. En dan heb ik het niet over het in geuren en kleuren vertellen van alle details, maar überhaupt erkennen dat het gebeurt. Kijk maar eens naar roddelwebsites, waarbij ooit een foto als shockerend bestempeld werd omdat het tampontouwtje van Lady Gaga naast haar pakje hing.”
  • “Geld. Zelfs als ik iemand vraag hoeveel hij per maand voor zijn studentenkamer/miniflatje betaalt, dek ik al in met ‘Als je het wilt beantwoorden natuurlijk’. Toen ik naar Engeland verhuisde en daar de vacatures in de krant las, schrok ik me helemaal het leplazarus. Daar staat het salaris gewoon al bij de functie. Echt, al mijn innerlijke dowager-duchesses grepen tegelijkertijd naar hun parelketting, terwijl het eigenlijk doodnormaal is. Uiteindelijk werk je toch voor het geld…”
  • “Ik hoef niets over het sexleven van mijn vrienden te weten en ik praat ook niet over het mijne.”
  • “Ik praat niet graag over mezelf, want dat is me afgeleerd in het gezin waar ik vandaan kom. Daar was geen interesse. In de loop der jaren ben ik eigenlijk steeds minder over mezelf gaan vertellen. Inmiddels ben ik er goed in geworden: ik kan uren over mezelf kletsen zonder ook maar één ding los te laten.”

Beeld: iStock