Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dít zijn de effecten als je een maand geen alcohol drinkt

Dít zijn de effecten als je een maand geen alcohol drinkt

Dít zijn de effecten als je een maand geen alcohol drinkt

Sommige mensen kiezen ervoor om na de feestdagen een maand lang geen alcohol te drinken. Hier wordt ook wel de term ‘Dry January’ voor gebruikt. Maar wat zijn nu eigenlijk de effecten hiervan?

Dry January

Veel mensen willen na de feestdagen het nieuwe jaar gezond en fris beginnen. Vele kiezen ervoor om een maand lang geen alcohol te drinken. Na de vele wijntjes en champagne tijdens de feestdagen, is het nu tijd om de alcohol eens te laten staan. Volgens experts is het effect hiervan deels afhankelijk van je normale alcoholgebruik. Drink je bijvoorbeeld alleen bij bijzondere gelegenheden dan zul je niet veel merken als je een maand niet drinkt. Maar drink je één tot twee wijntjes per dag dan zul je wel lichamelijke effecten ervaren.

Effecten

Door het drinken van alcohol vergroot je de kans op verschillende ziektes, zoals hartziekten en borstkanker. Door geen alcohol te drinken zorg je beter voor je eigen gezondheid. Wetenschappers weten niet de precieze invloed van één maand zonder alcohol op je gezondheid op de lange termijn, maar het kan zeker geen kwaad. Op korte termijn zul je merken dat je beter slaapt en energieker bent. Je zult ook eerder de behoefte hebben om gezond te eten en te bewegen. Als je regelmatig alcohol drinkt zul je je vaker depressief voelen. Als je een maand niet drinkt zul je je gelijk gelukkiger voelen.

Lees ook
Zó start je het nieuwe jaar het beste zonder goede voornemens

Gezondheid

Door veel alcohol te drinken verzwak je ook je immuunsysteem. Stop je een tijdje met drinken? Dan zul je beter beschermt zijn tegen virussen en ontstekingen. Ook bevat alcohol veel loze calorieën, waardoor je mogelijk gewicht kunt verliezen tijdens Dry January. Ook voor je huid is het beter. Je huid wordt namelijk droger en je rimpels zijn zichtbaarder als je regelmatig drinkt. En tot slot: Je zult je ook mentaal en fysiek beter voelen. Misschien dat je na Dry January zelfs minder wilt gaan drinken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images