Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit kost een kinderfeestje gemiddeld

Dit kost een kinderfeestje gemiddeld

Dit kost een kinderfeestje gemiddeld

Hoera, de kleine is jarig! En daar komt naast een hoop gezelligheid natuurlijk een kinderfeestje bij kijken. Voor de een is dat een spelletje in de tuin, voor de ander een uitstapje naar het pretpark. Vind je het lastig te beslissen hoe groots je het aanpakt? Dit zijn de gemiddelden.

Het bedrag dat ouders gemiddeld besteden aan een kinderfeestje is 110,60 euro. Dat blijkt uit onderzoek van ActiePagina.nl onder 800 ouders met kinderen tot 13 jaar. In totaal komt dat in Nederland neer op ruim 220 miljoen euro per jaar.

Zesjarigen het duurst

De kosten die een kinderpartijtje met zich meebrengt, verschillen per leeftijd. Kinderfeestjes voor zesjarigen zijn gemiddeld het duurst: 161 euro. Daarna wordt met een bedrag van 136 euro opvallend genoeg het meest uitgegeven aan de eerste verjaardag van een kind. De vierde verjaardag volgt met 129 euro.

Uit of thuis?

Veel kinderfeestjes (42,3 procent) worden thuis gevierd. 37,4 procent kiest daarentegen voor een externe locatie. De populariteit van huisfeestjes lijkt af te nemen. Eén op de tien ouders vindt zelfs dat ze niet meer van deze tijd zijn.

Healthy food in opkomst

Naast kosten voor een locatie (64,70 euro), losse activiteiten (39,40 euro) of een entertainer voor thuis (35 euro) gaat een groot deel van het geld op aan snacks en snoep. Aan een verjaardagstaart wordt gemiddeld zelfs 21,80 euro besteed. Toch is ook de healthy trend hier van de partij. Waar kinderpartijtjes vroeger vaak één groot snoepfestijn waren, laat 40 procent van de ouders nu weten waarde te hechten aan gezonde en verantwoorde snacks.

Nog niet klaar

Met de kosten voor het eigen feestje zijn de ouders er nog niet. Ook voor de verjaardagen van vriendjes en vriendinnetjes moeten cadeautjes gekocht worden. Gemiddeld woont een kind per jaar 5,4 feestjes bij die gemiddeld 9 euro per cadeau kosten. Dat komt jaarlijks neer op een bedrag van 48,60 euro.