Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dít is waarom wandelen door de kou juist zo gezond is voor je lichaam en geest

Dít is waarom wandelen door de kou juist zo gezond is voor je lichaam en geest

Dít is waarom wandelen door de kou juist zo gezond is voor je lichaam en geest

Zodra de bladeren van de boom vallen en de grond weer natter wordt, blijft iedereen knus binnen zitten. Buiten wandelen is niet meer belangrijk, want het is veel te koud. Maar het blijkt juist goed te zijn om in de kou een wandelingetje te maken!

Hup, de bank af

Het is natuurlijk een logische reactie dat je liever binnen zit tijdens deze koude maanden. Je hoeft natuurlijk niet de hele dag buiten te zijn, maar even een uurtje wandelen door de kou is super gezond. Het is zowel lichamelijk en geestelijk goed voor je. Je benen worden fitter en door de kou verbrand je extra calorieën. En hoe fitter je lichaam is, hoe fitter je brein wordt. Ook krijg je frisse zuurstof door buiten te zijn en maakt je lichaam vitaminen D aan. Deze vitaminen zijn goed voor je hart en botten.

Lees ook
Geen sporter? Met een uur in bad verbrand je evenveel als een halfuurtje wandelen

Wandelen voor een goede gezondheid

Denk je nog steeds: ‘Ik blijf toch liever binnen?’. Volgens onderzoek wordt de kans op vroeg overlijden kleiner als je elke dag 20 minuten wandelt. Ga in plaats van autorijden lopend naar je bestemming toe. Je hoeft niet per se een rondje te gaan hardlopen, want een wandelingetje maken is net zo gezond. Naast het feit dat wandelen goed is voor je brein en benen, is de kans op hoge bloedruk en diabetes ook een stuk kleiner. Je cholesterol daalt en daardoor zou je zomaar wat extra kilo’s kunnen verliezen.

Sombere gevoelens

Om nog even terug te komen op je geestelijke gezondheid… Wandelen is ook goed voor een betere stemming. Je wordt zelfverzekerder en sombere gevoelens worden minder. Dus waar wacht je nog op? Sjaal om, wanten aan en gaan!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | beeld: GettyImages