Dít is verrassende de reden waarom je meer spruitjes moet eten! Beeld
Dít is verrassende de reden waarom je meer spruitjes moet eten!

Dít is verrassende de reden waarom je meer spruitjes moet eten!

Als kind was je er waarschijnlijk niet écht gek op en misschien heb je er nog steeds een beetje moeite mee: het eten van spruitjes. Toch raden wij je aan om deze zo nu en dan in een gerecht te verwerken, want uit recent onderzoek is gebleken dat spruitjes héél goed zijn voor je hersenen!

Onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door wetenschappers uit Schotland. Na dit onderzoek, waaruit bleek dat spruitjes een zeer positieve uiwerking hebben op de hersenen, wordt er zelfs een medicijn met deze groene groente gemaakt.

Food for thougt

Waarom spruitjes zo gezond zijn? In de groente zouden bepaalde zuren zitten, die een verbinding zouden maken met de van nature aanwezige zuren in de hersenen. Door deze verbinding zou de kans op neurologische aandoeningen flink verminderen. Onder andere het risico op ziekten als dementie en Alzheimer zou een stuk kleiner worden, wanneer je veel spruitjes eet.

Lekker en gezond

Nu is het natuurlijk niet zo dat je de kans op het krijgen van deze ziekten compleet uitsluit door veel spruitjes te eten deze winter. Maar kwaad kan het sowieso niet en de groente is hoe dan ook erg gezond. En - mits goed bereid - ook nog eens ontzettend lekker!

Bron: Harpers Bazaar

Lees ook:

Anne-Flore Muller

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden