Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Slecht in het volhouden van goede voornemens? Geen nood: in deze maand zijn goede voornemens makkelijker te doen

Slecht in het volhouden van goede voornemens? Geen nood: in deze maand zijn goede voornemens makkelijker te doen

Slecht in het volhouden van goede voornemens? Geen nood: in deze maand zijn goede voornemens makkelijker te doen

Elk jaar beginnen we 1 januari fanatiek met onze goede voornemens voor het nieuwe jaar. En de meeste mensen zijn halverwege januari alweer afgehaakt. Logisch, want januari is ook helemaal niet de beste maand om fitter te willen worden. Dus geen nood: je krijgt een tweede kans dit jaar. In welke maand dat is? Lees snel verder!

Goede voornemens

Komt er in de maand januari nooit iets terecht van je goede voornemens? Geen zorgen, hoor. Januari blijkt namelijk niet het beste moment te zijn om te beginnen met een dieet of sportregime. De beste maand om te starten met nieuwe voornemens op het gebied van health is namelijk… april! Wetenschappers van de Exeter University kwamen tot deze ontdekking door een reeks wiskundige berekeningen toe te passen op mensen én dieren. Conclusie: in de winter, een moeilijke periode vanwege de voedselschaarste, klinkt de lokroep van vettig en suikerrijk voedsel extra sterk. Dat maakt januari een lastige maand om je aan goede voornemens te houden.

Lees ook:
Goede voornemens: déze 3 sterrenbeelden gaan sowieso hun doelen halen

April of mei

Volgens onderzoeker Andrew Higginson hebben we de evolutie te danken voor die drang naar eten. “Alle dieren, waaronder ook de mens, hebben de neiging om aan te komen in de winter. Vet opslaan is een manier om jezelf te beschermen tegen barre periodes waarin er geen of weinig eten te vinden is. Daarom is nieuwjaar niet het beste moment om met een nieuw dieet te beginnen. Wacht een paar maanden tot april of mei, dan beginnen de groenten weer te groeien en ebt die onbewuste angst van ons lichaam om af te vallen langzaam weg, waardoor het makkelijker zal gaan,” aldus de professor.

Dus laat die goede voornemens nog maar even zitten, daar kan je in april mee aan de slag!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN | beeld: GettyImages