Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit doet je huid géén goed

Dit doet je huid géén goed

Dit doet je huid géén goed

Dat je beter geen uren in de zon bakt en dat je bodymilk niet op je gezicht moet smeren, wist je vast al. Maar ook deze 9 dingen helpen je huid om zeep:

1. Te heet water

Als je een te lange, maar vooral te warme douche neemt, droogt je huid uit. Heb je last van een droge huid? Dan is het aan te raden om lauw te douchen. Droog je niet te ruw af maar dep je huid droog. Smeer je vervolgens in met een bodylotion of een olie. Een heet bad is al helemaal een no-go, omdat je huid daar nog langer in contact blijft met het hete water.

2. ’s Morgens niet reinigen

Deze wist je vast al: je make-up niet verwijderen, is een van de grootste boosdoeners voor de huid. Je huid is de hele dag blootgesteld geweest aan vuile lucht, niet reinigen is gewoon vragen om problemen. Maar ook ’s morgens is het belangrijk je huid te verfrissen: de hele nacht heeft je huid gewerkt om zich te herstellen en is de talgproductie ongestoord verdergegaan. Wéér tijd om te reinigen dus. Geen tijd? Micellair water sprenkel je op een watje, haal je over je gezicht en je bent meteen klaar om dagcrème te smeren.

3. Op een ‘vies’ kussensloop slapen

Ververs je kussensloop regelmatig (liefst elke week) en verkies satijn of zijde boven katoen en zeker boven synthetische stoffen. Satijn en zijde zorgen voor minder rimpels, maar ook je haar heeft er baat bij: je zou er minder gespleten punten van krijgen doordat de wrijving minder hard is. Ook als je last hebt van acne is het aan te raden je kussensloop vaker te vervangen.

4. Prutsen, pulken en knijpen

Blijf van puistjes af! Een pukkel zit vol met bacteriën aangezien het een ontsteking is van de talgklieren. Door te pulken kan je die bacteriën nog dieper in je huid ‘duwen’ waardoor het puistje nog meer ontstoken raakt. Je beschadigt je huid door het knijpen en zo creëer je littekens die veel langer blijven dan het oorspronkelijke puistje.

5. Koffie drinken

Te veel koffie (en alcohol, trouwens) veroorzaakt een drogere huid, en kan puistjes opwekken. Bovendien krijg je sneller rimpels doordat je bloedcirculatie belemmerd wordt wat dan weer leidt tot een zuurstoftekort. Kort gezegd: go easy on coffee!

Psst: veel water daarentegen is wél goed voor de huid.

6. Je telefoon

Met je gsm aan je oor zitten is niet goed voor je huid. Je telefoon zit vol met bacteriën, het is daarom handig om reinigingsdoekjes in je handtas te hebben. Gebruik de doekjes voor je handen, maar ook om je smartphone af en toe bacterievrij te maken.

7. Haarproducten op je huid

Haarproducten zijn voor op je haar, punt uit. Voorkom dat ze op je huid terecht komen. Breng dus eerst je haar in model, en reinig pas daarna je huid. Tip: draag tijdens het sporten een zweetband zodat er geen producten op je huid komen als je zweet.

8. Zout. En suiker.

Te veel zout eten zorgt ervoor dat je huid uitdroogt. Dus ben je een fan van hartige snacks? Compenseer dan met voldoende water en gebruik altijd een vochtinbrengende dagcrème.
Zoetekauwen worden ook op de vingers getikt: een teveel aan suiker is de oorzaak van je puistjes, ook krijg je er een ruwe huid van. Te veel suiker beschadigt namelijk de collageen waardoor je huid zijn strakheid kan verliezen.

9. Slaap skippen

Je huid herstelt zich ’s nachts en korte nachtjes zullen zeker hun sporen achter laten. Inhalen werkt trouwens niet, het beste is elke nacht even veel uren te slapen.

 

Lees ook: