Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Negen dingen die je nog niet wist over borsten

Negen dingen die je nog niet wist over borsten

Negen dingen die je nog niet wist over borsten

Groot of klein, gelijk of ongelijk, stevig rechtop of al onderhevig aan de zwaartekracht: borsten zijn er in alle soorten en maten. En bovendien, de helft van de wereldbevolking heeft ze. Toch heeft de boezem nog heel wat geheimen voor ons, bijvoorbeeld deze negen verrassende feiten.

  1. De gemiddelde borst weegt een halve kilo en maakt zo’n vier tot vijf procent uit van ons lichaamsvet.
  2. De linkerborst is bij de meeste vrouwen het grootst.
  3. De mens is het enige zoogdier waarbij de borsten permanent opgezwollen zijn. Bij alle andere zoogdieren blijven ze verborgen totdat ze jonkies krijgen.
  4. Schrik niet: de vrouw met de grootste natuurlijke borsten heeft cupmaat 100ZZZ. De borsten van Annie Hawkins-Turner uit het Amerikaanse Atlanta wegen maar liefst 25,5 kilo per stuk.
  5. De meest voorkomende cupmaat was twintig jaar geleden een cup B. Inmiddels is dit uitgegroeid naar een D-cup. Hoe dit precies kan, is niet bekend.
  6. Ook mannenborsten kunnen melk produceren. Ja, echt: ze produceren melk als hun hormoonhuishouding is verstoord en ze meer prolactine aanmaken. Dit kan gebeuren als ze aan een klierziekte lijden of bijvoorbeeld door uithongering. Op het moment dat een uitgehongerde man weer normaal gaat eten, zorgt de prolactine ervoor dat zijn klieren massaal hormonen – en dus melk – gaan produceren.
  7. 1% van de vrouwen kan een orgasme krijgen door stimulatie van de borst.
  8. Mayra Hills uit Duitsland heeft met haar Z-cup de grootste fake boobs ter wereld.
  9. Voor de grootste voorgevels moet je in Engeland zijn. Meer dan de helft van de Britse vrouwen heeft cup D.

Beeld: iStock