Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Deze simpele truc vermindert je vliegangst in vijf seconden

Deze simpele truc vermindert je vliegangst in vijf seconden

Deze simpele truc vermindert je vliegangst in vijf seconden

Vliegen is een fijne manier van reizen, aangezien je binnen no time op je vakantiebestemming kunt zijn. Geen dagenlange autoritjes, geen vieze tankstations en ook geen files. Toch is het een minder groot feest om het vliegtuig te pakken, wanneer je kampt met vliegangst. Om deze stress te verminderen, hebben we een simpele truc waarmee je je vliegangst kunt verminderen.

Dit moet je doen: We gaan er voor het gemak even vanuit dat je een plekje aan het raam hebt bemachtigd. Hier zul je met vliegangst vast niet erg blij mee zijn. Dus; doe het gordijntje van het raampje voor driekwart naar beneden. Niet helemaal, zodat je nog wel een klein randje licht zult zien.

Dit is waarom het werkt: Wanneer er in een sneltreinvaart landschappen aan je voorbij vliegen, kan dit zorgen voor stress. En wolken in de lucht die je passeert vanuit het vliegtuig, kunnen dezelfde uitwerking op je hebben. Wanneer je al met een kloppend hart in het vliegtuig zit, is het dus zeker niet fijn om nóg meer stress te krijgen dan je al ervaart. Wanneer je het gordijntje dichtdoet, word je hier niet alleen rustiger van. Ook kan je  hierdoor even ‘vergeten’ dat je in het vliegtuig zit, doordat je niet continu ziet dat je op duizenden meters hoog bent. En zo kun je voor je het weet in slaap vallen, of rustig een tijdschrift lezen.

Mocht je toch nog steeds met klamme handjes in je vliegtuigstoel zitten, dan moet je een ding niet vergeten: er is áltijd wijn aan boord. Cheers! 😉

Bron: Pure Wow