Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Deze babynamen voor meisjes worden superhip in 2016

Deze babynamen voor meisjes worden superhip in 2016

Deze babynamen voor meisjes worden superhip in 2016

Downtown Abbey, Game of Thrones, celebrities: ouders doen overal inspiratie op voor hun babynaam. Wij maakten een lijstje van de populairste babynamen voor meisjes in 2016 op: van Billie tot Violet tot Mila. Kies maar!

Koosnaampje

Schattige babynamen die eindigen op ‘ie’ zitten in de lift. Ellie, Billie, Millie…

Roaring twenties

Je had de The Great Gatsby-manie van een paar jaar geleden en recenter ook Downtown Abbey. De jaren twintig zijn hot, ook voor babynamen voor meisjes. Populaire keuzes zijn Anabel, Evelyn, Eleanor, Vivian en Violet. De dochter van Ben Affleck and Jennifer Garner heet ook Violet.

Go with the flow

Ouders willen een babynaam die goed bekt. Tegenwoordig geldt de regel: hoe minder medeklinkers, hoe beter. Ariana, Olivia, Amelia… Vloeit heel elegant uit je mond, niet?

Game of Thrones

Het kijkcijferkanon Game Of Thrones heeft de naam Khaleesi een duwtje in de rug gegeven. Khaleesi betekent koningin en ouders houden wel van die koninklijke touch voor hun baby. Maar dat is niet de enige Game of Thrones-naam die boomt: Aria doet het ook goed. Al kan dat ook te maken hebben met Lucy Hale uit de serie Pretty Little Liars.

Eindigt op -er

Ouders kiezen steeds vaker een vrij mannelijke babynaam die eindigt op -er. Bijvoorbeeld Harper, naar de dochter van Victoria en David Beckham.

A-list

A-list celebrities zijn ook een bron van inspiratie. Scarlett – naar Scarlett Johansson – is superpopulair. Maar ook Mila – naar Mila Kunis – doet het goed.

Bron: Cosmopolitan.com

Lees ook