Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Denise blogt: Single op Valentijnsdag

Denise blogt: Single op Valentijnsdag

Denise blogt: Single op Valentijnsdag

Ik heb er niet zo veel mee hoor, met Valentijnsdag, en ware liefde is momenteel al helemaal ver van mijn bed, maar er lijkt wel iets in de lucht te hangen. Zou dat toch met 14 februari te maken hebben? Dat mannen ineens romantische dingen gaan zeggen en zo? Ik kreeg de laatste tijd namelijk een paar romantische boodschappen. Geen etentjes, aanzoeken of kaarten met hartjes, maar toch wel opmerkelijke berichten.

Eén iemand die ik kortstondig heel leuk had gevonden berichtte ineens dat hij over me gedroomd had en er al de hele dag van in de war was. Waar ik op mijn beurt dan ook weer van in de war raakte natuurlijk, gevleid als ik was, terwijl ik eigenlijk dacht: ja, hallo, daar kom je nu mee, had dat even lekker twee jaar geleden gedaan. Ik was net blij dat ik hem uit mijn hoofd had gekregen, want om eerlijk te zijn, iemand zó leuk vinden zonder dat je het gevoel hebt dat dat wederzijds is, voelt gewoon heel rot. En nu ineens dit berichtje.

Een ander liet me weten dat hij vond dat ik zulke mooie lange armen heb.

‘Mooie lange armen?!’

Dat had nou nog nóóit iemand tegen me gezegd. Lange benen, ja, lange haren ook, maar lange ármen??

‘Ja, je hebt heel lange armen, dat vind ik mooi.’

‘O. Nou eh, dank je.’

Ik keek naar mijn armen en dacht: ‘Zijn ze echt zo lang?’

En dan was er nog het vriendje van vroeger dat ineens opdook via het world wide web. Met een trailer was hij door Canada aan het trekken. Maar zijn Midden-Amerikaanse inborst miste de warmte van de Cariben.

Hij had gezien dat ik alleen was. Zelf was hij ook het een en ander aan het uitzoeken, relationeel. Hij had zijn bedrijf verkocht, zijn spullen opgeslagen en ging op reis. Hij wilde niet meer in de mallemolen mee.

Ondertussen droomde hij weg, zoals hij dat destijds ook al zo goed kon. Via de berichten op Twitter schreef hij: ‘We kopen een boot, dan gaan we de zee op en varen waar jij heen wilt, ik zal je kapitein zijn.’

Nou, hoe romantisch wil je het hebben? In het Spaans stond het er nog romantischer.

Waarom had ik het zeventien jaar geleden ook al weer uitgemaakt? Het was te beklemmend volgens mij. Terwijl hij zo lief was! Als ik onder de douche vandaan kwam, stond hij met een badjas klaar die hij even ervoor had opgewarmd op de verwarming. Toen vond ik het too much, maar nu lijkt het me heerlijk!

Maar de zee op en maar zien waar we heen gaan is een beetje lastig nu. Ach, wie weet als we straks zestig zijn, en ik nog steeds single. 😉

Laten we eerlijk zijn: single zijn heeft zeker voordelen. Je hebt lekker je eigen leven, kunt doen wat je wilt, kunt thuis in makkelijke kleren rondlopen zonder je druk te maken of iemand dat stom vindt, eten wat alleen jij (en de kinderen) lekker vindt, geen verwachtingen of spanningen (nou ja…), geen gezeur om troep (want dat doe je toch echt zelf), het alleenrecht over de afstandsbediening, lekker afspreken met wie je wilt en thuiskomen zo laat als je wilt. Alle opties zijn nog open. Heerlijk!

Natuurlijk is het met kinderen erbij soms best pittig, maar je kunt wel lekker alles doen zoals jij dat wilt. Oké, soms zou het fijn zijn als ik even met iemand kon overleggen, maar er zijn even zo veel redenen waarom het fijn is het zelf te doen.

Het enige wat wel eens pijn doet is dat ik geen ‘normaal’ gezin vorm. Dat had ik mijn kinderen zo graag gegund. Maar ook zelf vind ik het moeilijk; vlak voor vakanties heb ik daar altijd de meeste last van. En natuurlijk mis ik weleens iemand die liefdevol een arm om me heen slaat, thuis of op straat. Maar ja, er zijn zat relaties waarin ik dat ook niet zie. En goeie gesprekken heb ik sowieso met vrienden en vriendinnen.

Hoe dan ook, een relatie is leuk, maar nog maar even niet. Even? Pas toen iemand het laatst vroeg, besefte ik dat ik alweer drieënhalf jaar alleen ben. Drieënhalfjaar single! In 2012 heb ik nog een half jaar iets met iemand gehad en daarna had ik wel wat leuke vrienden waarvan ik sommige een tijdje wat intensiever zag, maar een echte relatie? Nee. Voor mijn gevoel had ik er nog steeds geen ruimte voor. Het leven is al ingewikkeld genoeg. En ik heb het fijn met mijn schatjes.

Tja, en dan komt Valentijnsdag er ineens weer aan. In mijn Postvak IN barst het van de berichten met koppen als Verras je Valentijn, Het ultieme love nest, Valentijnsdiner à deux, Valentijnsdag in Love Boat stijl, Valentijnsdeals, Valentines specials, Romantiek ten top, Vier Valentijn in een vreemd bed, Verras je liefde, Maak je klaar voor Valentijn, Jouw Valentijnsweekend, Love is in the air en Forever together. En, de meest romantische van allemaal: ‘Elektronica om verliefd op te worden.’

Ja, ik lach er nu om, maar voor niet-zo-happy singles is het misschien best een beladen dag. De meesten zullen het afdoen als commercieel gedoe, en ‘die onzin allemaal’. Maar stiekem hopen mensen die eigenlijk liever niet single zouden zijn toch voor die tijd een nieuwe vlam te vinden of op zijn minst bericht te krijgen van een stille aanbidder. Een beetje wat je met kerst eigenlijk ook hebt. Ook al ben je happy single, iets gezelligs en romantisch, compleet met haardvuur en wijntjes, zou toch wel leuk zijn.

Mijn hoofd staat nog steeds niet naar roze hartjes en gladgestreken bedden met rozenblaadjes. Maar je weet nooit hoe het loopt. Ik ga vrijdag uit en zaterdag naar een feestje, omdat de kinderen dit weekend niet bij mij zijn. Soms denk ik: ik ben nu nog jong (kuch), dus laat ik er nog maar even van genieten. En jij ook, als je alleen bent. Voor je het weet ben je ineens bezet op Valentijnsdag en hoop je alleen maar dat je partner het niet vergeet – ook al roep je al jaren dat je ‘echt niks hoeft’.

Ik kwam wat teksten tegen die je misschien helpen. Grappige quotes over Valentijnsdag en single zijn. Deze bijvoorbeeld: Stille aanbidder? Vind je iemand leuk? Verklaar hem of haar de liefde voordat de concurrentie het doet. Deze is ook leuk: When you’re single, all you see are happy couples, when you’re taken, all you see are happy singles. Haha!

Op Facebook spotte ik vorig jaar deze ietwat cynische spreuk: Take comfort in knowing your Valentine’s Day as a single person will still be more romantic than Valentine’s Day as a married person. Deze van Loesje is ook bekend: Valentijnsdag, heet dat tegenwoordig niet single awareness day? En dan is deze quote er nog: Yes… I’m single, and you have to be fucking amazing to change that.

Tot slot nog even een harde, maar wel relativerende voor als je je ineens heel zielig voelt: You don’t have a Valentine on Valentine’s Day? Some people don’t have a mother on Mother’s Day or a father on Father’s Day. So shut the fuck up! En anders is er altijd deze nog: All you need is love. And wine. Lots of wine.

Hoe dan ook, komend weekend is het zo ver. Dan staan bij jou en mij de zakken vol post op de stoep. Whahaha, not. Ach, als ik kerst in mijn eentje doorkom, lukt dit ook wel. En anders hebben we altijd Tinder nog. En mijn reisblog, die geef ik ook graag aandacht.

Als je trouwens de ultiem romantische bestemming zoekt, is dit wel een heel bijzondere.