Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Denise blogt: hoogtepunten en dieptepunten

Denise blogt: hoogtepunten en dieptepunten

Denise blogt: hoogtepunten en dieptepunten

Het jaar zit er bijna op. De hoogste tijd dus voor een jaaroverzicht. Wat waren de hoogte- en dieptepunten van 2015? En wat waren mijn best gelezen blogs hier op Flair? Ik blik terug op een niet zo heel tof jaar, maar gelukkig waren er ook veel lichtpuntjes.

Allereerst even over de blogs die ik wekelijks hier schreef. Wat lazen jullie graag, waar lachten jullie om? Ik heb de cijfers van de redactie gekregen, want ook ik was benieuwd welke blogs in de top 5 zouden staan! De blogs met de meeste pageviews waren:

Ook de heftiger blogs deden het heel goed: Drie weken zonder kinderen (die is het meest gelezen) en Sterk blijven.

De blogs die het meest gedeeld werden op Facebook waren Mama, ik kan niet slapen en mijn blog over de jaren 80!

Leuk al die blogs maar hoe gíng het nou eigenlijk met me? Qua gezondheid, kinderen, relaties, blog, werk, financiën en vakantie? Een terugblik op een bewogen jaar.

Kinderen

Een leven met kinderen is vaak erg druk, ik fiets me een ongeluk overal naartoe, en in huis word ik soms gillend gek als ze ruzie maken of als de jongste overal op klimt en vanaf springt (afgelopen week waren het niet altijd zulke kerstengeltjes), maar o, wat is het vaak ook genieten. Ze kunnen zo lief voor elkaar zijn, stellen leuke vragen, verzinnen van die creatieve dingen. Elke dag maken ze me blij. Ik kreeg ontiegelijk veel lieve briefjes, tekeningen, kussen en knuffels dit jaar. Als iets me blij maakt is dat het wel. Ze zijn het liefste wat ik heb. Dit was het liefste briefje van het jaar. Het mooiste decembercadeau dat ik kon krijgen.

Ex

De relatie met de vader van mijn kinderen blijft helaas lastig. Het niet normaal kunnen communiceren, de treitermails en rotberichtjes, het zwartgemaakt worden, het niet naleven van de door de rechter vastgestelde omgangsregeling en het inzetten van de kinderen. Als ik één wens heb voor volgend jaar is het wel dat dat verandert, ook al is het maar een héél klein beetje.

Dieptepunt

Hét dieptepunt van het jaar was begin augustus. Ik had de kinderen al 3 en een halve week niet gezien, verheugde me erop ze eindelijk weer in mijn armen te kunnen sluiten en toen kwamen ze niet terug. Vijf dagen lang wist ik niet waar ze waren, alleen dat ze ‘ergens op een camping’ waren. Het ‘Ja maar wat als…’ stemmetje in mijn hoofd maakte er de hel van; ik leefde tussen onwerkelijkheid en ongeloof, tussen woede, verdriet, gelatenheid en gemis. En niemand die iets kon doen, ‘in het belang van de kinderen’. Zo gaat dat in Nederland.

Daten

Door al deze shit (pardon) stond mijn hoofd dus niet echt naar vrolijk daten. Oké, ik maakte onlangs een profiel aan op Tinder, maar van de mannen die ik daar zag werd ik niet echt blij. Ach, nou ja, ik kwam ze in het gewone leven ook wel tegen, als ik wilde. De eerste jaren dat het uit was heb ik wat dat betreft de bloemetjes wel even buiten gezet, maar 2015 was op dit vlak nou niet bepaald een hoogtepunt. Op mannengebied was het een heeeel saaaai jaar. Gisteren was ik dat ineens zat. Tijd om het tij te keren. 😉

Vakantie

Iets wat me natuurlijk ook superblij maakt is reizen. Terugblikkend op een jaar is dat altijd wat me het meest bijblijft. Herinneringen aan mooie plekken en de fijne momenten met de kinderen, in de boomhut, tijdens de leuke boottocht die we maakten en ook het vliegen met de kinderen.

Mooiste plekken

Als reisblogger ben ik natuurlijk best vaak weg. Ook dit jaar zag ik weer veel mooie plekken. Het mooist vond ik Santorini en daarna de Cinque Terre, maar ook Turkije, Venetië en de Costa Brava (plekken waar ik nog meer over ga posten) waren prachtig. Maarliefst 16x stapte ik dit jaar in het vliegtuig. Nieuwsgierig? Op Followmyfootprints vind je later deze week mijn jaaroverzicht.

Financieel

Als je over al deze mooie plekken leest lijkt het misschien niet zo, maar op financieel gebied had ik een beetje pech. Met mijn bedrijf komt er nog niet genoeg binnen (terwijl ik wel keihard werk), ik leef van het minimum en ondertussen ging ook nog het ene na het andere apparaat kapot: de wasmachine, de harde schijf van mijn pc, mijn bril, fiets, camera, afzuigkap en de ontvanger van mijn tv. Sommige dingen konden gerepareerd worden (en dan nog stelde ik dat uit), andere moest ik toch echt nieuw hebben, wat vaak een dure grap was. Dat is balen als je toch al zo op moet letten. Maar goed, er zijn ergere dingen.

Stress en gezondheid

Véél te druk was ik dit jaar. Thuis neem ik zelden de tijd om te ontspannen. Ik ga maar door, alles gaat maar door, en in november en december stond ik er ineens een paar weken extra alleen voor. Eerder ging het al niet goed. Al heel lang had ik af en toe het gevoel dood te gaan. Ja, serieus, zo voelt het. Het was iets met mijn slokdarm. Na veel onderzoeken heb ik nu gewoon standaard maagtabletten waardoor het niet meer gebeurt. Hoera!

Overlijden

Verder was het qua ziektes en sterfte gelukkig geen rampenjaar. Natuurlijk zijn er ook om mij heen mensen met nare kwalen, ziektes en onzekerheden, dat is al erg genoeg, maar er ging niemand in mijn nabije omgeving dood. Afkloppen dus maar. Er zijn tijden geweest dat ik best veel mensen verloor. Als het dan een paar maanden goed ging kreeg ik altijd zo’n onbestendig gevoel; dan begon ik me zorgen te maken: wie zou de volgende zijn?

Nieuws

Ook in de wereld is weer veel gebeurd: de gewapende man die de journaaluitzending verstoorde, de aardbeving in Nepal, de oneindige vluchtelingenstroom, de aanslagen in Parijs, Tunesië en elders, de vliegramp in de Sinaï, de zelfmoord van Joost Zwagerman. Zoveel ellende, zoveel verdriet.

 Vrienden, vriendinnen en feesten

We moeten het leven vieren dus. Ontspanning is belangrijk! Dus sprak ik ook dit jaar weer een paar keer per maand af met een vriend of vriendin. Fijn altijd om gezellig bij te kletsen, soms een klein hapje te eten of lekker te dansen. Naar één van de feestjes waar ik het liefst naartoe ga kon ik dit jaar het hele jaar niet, maar dat ga ik komend jaar inhalen.

Het jaar afsluiten

Tijd om het jaar af te sluiten met een mooi feestje. Afgelopen zondag ging ik in elk geval lekker los op een dansfeest voor veertigplussers.

Het was een topavond! En met Oud & Nieuw? Ik weet het nog steeds niet! Vorig jaar was ik gezellig met mijn schatjes thuis, twee jaar geleden vierde ik het in het buitenland en dit jaar wordt het waarschijnlijk ook weer iets leuks, maar wel gewoon in Nederland. Je leest er vast nog wel over. 😉

En dan op naar 2016. Dat wordt vást een beter jaar!

Hoe zag jouw jaar eruit? Kijk je er met plezier op terug?