Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Denise blogt: Back to normal

Denise blogt: Back to normal

Denise blogt: Back to normal

‘RT als je ook nog best even had willen blijven liggen’ twitterde ik. Met drie koppen koffie erbij. In no time had ik meer dan 10 retweets. Ik was duidelijk niet de enige die wat moeite had met het ineens weer vroeg op moeten staan. Tja, er is geen ontkomen aan, we moeten weer in het gareel.

Mijn ritme was danig verstoord geweest. Nu ik de afgelopen week had kunnen uitslapen, deed ik dat ook. Heerlijk! Het gevolg was wel dat ik daardoor ’s avonds nog hartstikke wakker was en vrijwel elke avond pas na tweeën naar bed ging en twee keer zelfs om zes uur ’s ochtends, een tijdstip waarop normaal gesproken de kinderen alweer naast mijn bed staan.

Ja, ik was een weekje zonder kinderen. Even niet overal op hoeven reageren, rust om me heen. En vrijheid! Ik had niet echt vakantie, een aantal dingen liep gewoon door, maar wel meer tijd dan normaal; althans, dat dacht ik.

Een week klinkt als een zee van tijd. Je hebt van tevoren het idee dat je echt héél veel kunt doen. Los van blogs schrijven en social media bijhouden had ik dan ook wel wat relaxplannen. Ik wilde lekker een keer naar de sauna, eindelijk eens shoppen, veel naar buiten, leuke koffietentjes uitproberen, gezellige dingen doen, eindelijk eens rustig op de bank zitten en mijn hele huis opruimen. Van het meeste kwam niks terecht. Ik ruimde welgeteld tweeënhalf kastje op en shopte hooguit een uurtje omdat ik mijn oplader bij mijn moeder had laten liggen en snel een nieuwe nodig had. Wel schreef ik urenlang blogs en haalde een record aantal pageviews: voor het eerst 10.000 in de maand. Ruim erover zelfs. Nu nog unieke bezoekers, dan ben ik pas echt blij.

Helemaal ontspannen was ik nog niet, maar ik ging wel lekker uit en genoot. Alsof ik in één keer alles inhaalde. Eerst al op 40up, een dansfeest voor 40-plussers, maar ook met Oud & Nieuw. Ik vierde het in Amsterdam, op de Ocean Diva. En geheel onverwachts had ik ook nog mijn eerste Tinderdate.

Denk je: Lekker zeg, ik wil ook weleens zo’n weekje, dan daag ik je uit het eerst eens een aantal weken alleen te doen… Dat is echt wel even iets anders dan een avond, een weekendje of week alleen met de kinderen. Neemt niet weg dat ik het iedere ouder gun, zo’n weekje zonder partner en kinderen. Als je sommige stellen met kinderen de afgelopen week zag lopen, leek het wel of ze eraan toe waren in ieder geval. En fulltime single parents al helemaal! Een weekje alleen jij, doen wat je wil, en hoe jij het wil. Vrijheid! Ben je daarna weer veel leuker. Wat zou jij gaan doen als je zo’n weekje had?

En nu is het back to normal. Ik genoot zondag weer van de verhalen van de kinderen en fietste gisteren alweer door de regen. De to do list ligt er nog. De kerstboom staat er ook nog. Zolang ik mijn stoffer en blik niet kan vinden, ga ik dat ding niet aftuigen. Man, als je er al naar kíjkt regent het naalden. Hoe dan ook, eind december was zo gek nog niet, en voor nu ben ik blij dat het januari is. Ook al kan het nog gewoon gaan sneeuwen en moet Blue Monday nog komen, het voelt toch al een beetje alsof we ‘richting lente’ gaan.

Allemaal een heel gelukkig nieuwjaar gewenst!

Heb je mijn jaaroverzicht hier op Flair en 10x weg in 1 jaar op Followmyfootprints al gelezen?