Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De voordelen van vroeg opstaan

De voordelen van vroeg opstaan

De voordelen van vroeg opstaan

Zet voortaan je wekker want het zijn van een vroege vogel heeft vele voordelen. Men zegt ookwel ’morgenstond heeft goud in de mond’, want wie vroeg begint kan meer werk verrichten… maar vroeg opstaan heeft nog veel meer pluspunten!

Je bent opgewekter

Ochtendmensen zijn vrolijker en optimistischer dan late slapers. Vroege vogels bleken zich over het algemeen gelukkiger te voelen, omdat hun slaap- en waakritme synchroon loopt met de negen-tot-vijf-mentaliteit van de samenleving.

Je eet gezonder

Late slapers blijken gemiddeld 248 meer calorieën, twee keer zoveel fastfood en maar de helft van de hoeveelheid groente en fruit te eten dan vroege vogels doen. Dat is gebleken uit een onderzoek van Northwestern University. Nachtvlinders en uitslapers hebben daarom doorgaans een hogere BMI-waarde.

Kleinere kans op depressie

Een Duits onderzoek toont aan dat er een verband is tussen de neiging om uit te slapen en depressie. Nachtvlinders bleken vaker last te hebben van depressie en angst dan ochtendmensen.

Je bent proactiever

Waar late slapers een handje hebben van dingen uitstellen, accepteren vroege vogels sneller ideeën die om actie en zelfvertrouwen vragen en voeren deze meteen uit. Dat is de conclusie van wetenschappers in het Journal of Applied Social Phychology.

Je bent sportiever

Uit onderzoek van de Associated Professional Sleep Society LLC vinden nachtvlinders in tegenstelling tot vroege vogels het moeilijk om tijd te vinden om te sporten, laat staan een sportsessie vol te houden.

Voortaan vroeg opstaan dus. Wat zijn volgens jou nog meer voordelen van vroeg opstaan? Succes!

Lees ook: