Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 5 redenen om vandaag nog met hot yoga te beginnen

5 redenen om vandaag nog met hot yoga te beginnen

5 redenen om vandaag nog met hot yoga te beginnen

Denk jij bij hot yoga ook aan benauwende hitte, flauwvallende mensen en rondvliegende zweetdruppels? Toegegeven: yoga beoefenen in een ruimte van 40 graden is best pittig, maar je krijgt er ook heel veel voor terug!

De voordelen van hot yoga

OneFit zet 5 voordelen voor je op een rij:

1. Strakker in je vel!

Door het beoefenen van hot yoga train je je spieren en maak je ze mooi lang en slank. Tijdens een les gebruik je bijna elke spier in je lichaam (niet overdreven!) waardoor het een echte full body workout is. Ook verbetert je lichaamshouding waardoor eventuele nek- en spierklachten afnemen.

2. Detox

Tijdens het beoefenen van hot yoga in een ruimte van 40 graden ga je, je raadt het al, zweten. Véél zweten. En laat dat nou een natuurlijke manier zijn van je huid om zich te reinigen. En door het twisten en stretchen beginnen ook je organen aan een detox. Dit zorgt weer voor een fitter en energieker gevoel!

3. Burn baby burn!

Hot yoga telt als een fikse workout. Door de hitte verbruik je namelijk meer energie dan met normale yoga: met een gemiddelde les verbrand je al gauw zo’n vijf- à zeshonderd calorieën. Niet verkeerd dus!

4. Helemaal zen

Yoga is eigenlijk mindfulness door beweging. Doordat je zo intensief bezig bent met het uitoefenen van de poses (asanas) heb je simpelweg geen tijd om aan andere dingen te denken. Het resultaat: rust in je hoofd!En dat merk je in je dagelijks leven meteen: een verbeterde concentratie, stabielere emoties en een vrolijkere jij.

5. Sneller herstel

Spierpijn van een andere sportles? Dan is een lesje hot yoga helemaal niet zo’n gek idee! Tijdens hot yoga kun je dieper stretchen en krijgen je stramme spieren de kans om te herstellen.

Volg OneFit op Instagram, Facebook of Twitter voor leuke acties, aanbiedingen en nieuwtjes.

Lees ook: