Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De tips van vriendin S.

De tips van vriendin S.

De tips van vriendin S.

Elk volk heeft zo zijn eigen gebruiken.

En soms kan je daar je voordeel mee doen. Zo kwam mijn vriendin S. onlangs aan met het boek “Waarom Franse vrouwen niet dik worden.” Van Mireille Guiliano. “Dit is echt mijn bijbel,” zei S. die acht kilo verloor louter door het opvolgen van de adviezen van het boek.

“Waarom Franse vrouwen niet dik worden” is geen dieetvoorschrift. Het is meer een verhaal over de filosofie achter de maaltijden. En dat stond mij wel aan. Want hoewel ik nog steeds wat kilo’s wilde verliezen, zag ik op tegen het echte ‘lijnen’. “Ik eet gewoon chocolade hoor,” zei vriendin S. “Zonder chocolade ga ik dood.”

Vriendin S. komt uit Polen. En toen ze net in Nederland studeerde, gaf ze zich over aan de Hollandse zoetigheid. “Het boek,” vertelde ze, “gaf me weer richting. Op termijn kwam ik weer terug op mijn oude gewicht”. “Beter zonder schuldgevoel genieten van een goed stuk chocolade dan je volproppen met goedkope troep,” vat ze het boek samen.

Nou ben ik niet zo chocaholic, maar dit klonk me goed in de oren. Zo wilde ik ook wel lijnen; gewoon blijven eten maar op een andere manier. Nét iets minder. Of een minder calorierijke variant. En ik moet zeggen, het werkt. Langzaam is het codewoord en van honger is geen sprake. Regelmatig verwen ik mezelf met een heerlijk stuk chocola.

En dan nu het probleem. Want natúúrlijk is er een probleem! Ik zit opeens onder de pukkels! “Dat komt natuurlijk van die chocola,” merkte Paul droog op. “Maar vriendin S. heeft daar helemaal geen last van?” riep ik vertwijfeld uit. “Lijkt me een goed uitgangspunt,” zei Paul. “Voor een nieuw boek.”

“Waarom Poolse vrouwen nooit pukkels hebben.”