Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De sporttrends voor 2016

De sporttrends voor 2016

De sporttrends voor 2016

Dat wij in Nederland een pietsie beetje achterlopen op het gebied van trendy sport is al heel lang bekend. Nu lijkt ons kikkerlandje eindelijk zijn achterstand in te halen en een sprintje te trekken in de goede richting.

Sporttrends voor 2016

Benieuwd wat de must do’s op sportgebied zijn dit jaar? We leggen het uit.

De Combinatieles

Er is niet één methode om je lichaam in shape te krijgen. De truc is om jezelf uit te dagen en te (blijven) vernieuwen met de oefeningen die je doet. Dit zie je terug in het feit dat er steeds meer lessen ontstaan die zowel de voordelen van high intensity interval trainingen combineren met bijvoorbeeld de meer rustige oefeningen van yoga. Er zijn steeds meer sportscholen die een dergelijke combinatieles aanbieden.

Barre (Ballet)

Ook het door supermodellen bekend gemaakte barre ballet is al een hele poos populair in o.a. Londen en New York en ook in onze hoofdstad wordt het aanbod steeds groter. Je kunt zelfs een les volgen die het fijne van Essentrics én het fijnste van Barre combineert. Als je nu denkt: húh Essentrics? Dat is dan weer een methode die gebaseerd is op tai chi en is gericht op het verlengen van je spieren.

HITT

Hipper dan hip in 2014 én 2015 en het blijft nog even hip in 2016: de high intensity interval training. Deze training is gebaseerd op kortdurende intervaltrainingen en blijkt enorm goed voor de vetverbranding te zijn. Nóg een fijne bijkomstigheid: het duurt vaak maar zo’n 20 minuten – zonder warming-up en cooling down, that is.

No weights needed

Waar je voorheen een wedstrijdje deed met ‘wie kan het zwaarste tillen’, gaat nu alles op eigen lichaamsgewicht. Trainingen waarbij je je eigen gewicht in de strijd gooit worden populairder dan ooit tevoren. Meer dan je lichaam heb je niet nodig voor setje push-ups, squats en burpees. Iets voor jou?

Met dank aan: Sophie Jorissen, blogger voor radishtowear.com en Onefit.nl/blog.

Win!

Ken jij OneFit al? OneFit Unlimited is het enige ‘alles-in-één’ sports membership. Voor slechts € 59,- per maand heb je onbeperkt toegang tot de beste fitnessclubs, yogastudio’s en heel veel andere te gekke gym’s en studio’s. En wij mogen 3x een halfjaarabonnement weggeven! Bekijk hier de winactie en volg OneFit op InstagramFacebook of Twitter voor leuke acties, aanbiedingen en nieuwtjes.

Lees ook: