Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De perfecte wenkbrauwen in 8 stappen

De perfecte wenkbrauwen in 8 stappen

De perfecte wenkbrauwen in 8 stappen

Sjoerd Vis is wenkbrauwspecialist met Carice van Houten en Halina Reijn in zijn klantenbestand. Hij leidt je stap voor stap naar de perfecte wenkbrauwen.

  1. Meten is weten – ‘Een fout die veel vrouwen maken is te veel plukken, waardoor je wenkbrauwen dunner worden dan je wilde, of de vormen ongelijk zijn. Meet daarom met een wenkbrauwpotlood of make-up penseel vanaf je neusvleugel langs de binnenste ooghoek: daar begint je wenkbrauw. Sowieso komt hij nooit verder dan je binnenste ooghoek; hij is altijd een stukje langer. Vervolgens houd je de liniaal langs dezelfde neusvleugel en laat je ‘m over je pupil vallen: dat is het bovenste punt van het boogje. Tot slot leg je de liniaal langs de buitenste ooghoek: daar eindigt je wenkbrauw. Maak stipjes op deze punten.’ Je kunt handige plaatjes van het meten hier en hier vinden.
  2. Gebruik sjablonen – ‘Zelfs als specialist maak ik gebruik van de sjabloontjes, dus als amateur kun je ze beter helemaal gebruiken. Want het is anders echt heel moeilijk om de vormen gelijk te krijgen. Ze zijn superhandig om te zien waar je wel en geen haren gaat weghalen. Deze sjablonen zijn gewoon bij de drogist te koop. Je legt een sjabloontje over de wenkbrauwen, zodat hij precies klopt met de punten die je eerder hebt aangegeven. Vervolgens vul je ‘m in met wenbrauwpoeder of oogschaduw, zodat je duidelijk kunt zien waar je wel en niet moet epileren.’
  3. Gebruik het juiste pincet – ‘Als je het sjabloontje eraf haalt, kun je nu duidelijk zien hoe je wenkbrauwen eruit komen te zien. Mocht het ongelijk zijn, dan kun je dit nog aanpassen. Haal vervolgens met een scherp –dus geen stomp- pincet de overtollige haren weg.’
  4. Alléén de onderkant! – “Pluk nooit de bovenkant van je wenkbrauwen, want daarmee kun je de vorm enorm verpesten. De onderkant is prima: je krijgt er een frisse, meer open blik van.”
  5. Maak de wenkbrauw netjes door te kammen – “Een oud mascaraborsteltje is hier ideaal voor: kam je wenkbrauwen omhoog, en als je haren boven de gekozen wenkbrauwgrens vallen, knip je ze met een klein schaartje bij. Vervolgens kam je je wenkbrauwen weer netjes naar opzij.”
  6. Wees voorzichtig met wenkbrauwverf – “Als je je wenkbrauwen verft, kan dit ervoor zorgen dat ze er veel voller uitzien. Want je geeft de lichte haartjes ook kleur, waardoor ze zichtbaar zijn. Blanke mensen raad ik zwarte verf echt af, daar krijg je harde gelaatstrekken van. Mensen met een getinte huid kunnen dit vaak wel prima hebben. Ik gebruik altijd de kleur van je eigen haar. Ja, ook als je het in een andere kleur geverfd hebt. Al snap ik het wel als blonde mensen een donkerder tintje pakken.”
  7. Gebruik een concealer – “Hiermee maak je de huid rondom je wenkbrauwen mooi egaal en komen je wenkbrauwen nog mooier naar voren.”
  8. Ga naar de specialist – “Je kunt prima je wenkbrauwen zelf epileren en verven, maar ik snap het als je het eng vindt om voor het eerst de vorm te bepalen. Daarom kun je altijd beter eerst naar een specialist gaan – zoals mij- zodat je in elk geval weet hoe je het moet bijhouden: vaak komen de eerste haren er alweer na twee weken doorheen, maar dan zie je duidelijk dat ze er niet horen, en kun je het zelf beter bijhouden. Vraag een specialist altijd om foto’s van wenkbrauwen die hij/zij ooit heeft gedaan. Dan kun je zien of er mooi werk geleverd wordt. Een goede specialist is trots op zijn/haar werk, en dat zie je aan foto’s op de website of die gemaild worden.”

Sjoerd geeft wenkbrauwtips op Twitter, Facebook, én zijn eigen website.

Foto: 123RF