Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De perfecte borsten

De perfecte borsten

De perfecte borsten

Het is gebeurd: de perfecte borsten zijn gevonden. Lijken ze op die van jou?

In deze tijd waarin zoveel mensen streven naar het perfecte plaatje en we compleet van de leg raken als perfect er ineens heel anders uit blijkt te zien dan we dachten –Hoi Renée, hebben wetenschappers zichzelf de zware taak opgelegd onderzoek te doen naar de perfecte borsten. En, ze hebben ze gevonden. Het ideale paar jetsers bleek zich te verstoppen in het kantoor van een plastisch chirurg. Maar voordat je een plastic paar borsten overweegt: siliconen zijn niet wat mensen het mooist vinden. Dat bleek uit het onderzoek.

Kijk die boobies!

Voor de studie die werd gepubliceerd in Journal of Plastic and Reconstructive Surgery werden 1300 mensen gevraagd naar foto’s van borsten te kijken en aan te geven hoe prachtig ze ze vonden. Ja echt! De borsten die het beste scoorden waren normale, echte borsten en geen siliconen. De ideale verhouding voor de perfecte borst is een ratio van 45:55. Deze ratio slaat op de vorm en verdeling van de borst. Vijfenveertig procent van het volume boven de tepel en vijfenvijftig procent van het volume aan de onderkant van de borst, een soort lichte druppelvorm. Onafhankelijk van leeftijd, geslacht en roots scoorde dit type borst het hoogst. Ook bij plastisch chirurgen bleek dit het ideale plaatje te zijn dus de kans is groot dat ze deze verdeling nastreven bij vrouwen die –om welke reden dan ook- wel voor implantaten kiezen.

De mooiste

Voordat je sip voor de spiegel staat omdat jouw borstratio eerder 20:80 is, weet dat alle borsten geweldig zijn. Of ze nou gigantisch, klein, geslonken, ingedaald, groot betepeld of soms (gedeeltelijk) ontbrekend zijn. Het zijn jouw boobies en dat maakt ze perfect.
Bron: Shape
Beeld: 123RF