Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De oude Romeinen

De oude Romeinen

De oude Romeinen

Ontspannen zoals de oude Romeinen dat deden.

De oude Romeinen namen de tijd om te ontspannen. Ze brachten uren door in badhuizen, in het amfitheater, het gewone theater en op de renbaan. Ontspan zelf ook op z’n Romeins.

Badhuizen
Romeinen brachten per dag meerdere uren door in badhuizen. Deze thermen waren een plek om vrienden te ontmoeten, om te ontspannen, sporten, zwemmen en om spelletjes te spelen.

Het badhuis van vroeger is de spa van nu. Jammer dat er in badhuizen bijna geen entree werd gevraagd en een dagje naar een spa vrij duur is. Onze tip: maak je eigen badhuis. Plan een avondje voor jezelf, laat het bad vollopen, neem er een lekker wijntje bij, steek kaarsjes aan en ontspan! Maak daarna een frisse avondwandeling: wedden dat je lekker slaapt.

Lekker eten
Je kent het vast wel uit films: Romeinen die stukken vlees en talloze druiven wegspoelen met wijn alsof het water is. De oude Romeinen aten een licht ontbijt en lichte lunch, maar ’s avonds was dat wel anders. Voor het diner namen ze de tijd. Grote families lagen aan tafel en aten met hun handen.

Creëer thuis hetzelfde idee. Eet niet meer met je bord op schoot voor de televisie, maar neem tijdens het eten de tijd om te genieten van de maaltijd, je familie, vrienden en de rust. Maak wat gemakkelijke gerechten of hapjes klaar en ga een avondje tafelen.

Entertainment
De oude Romeinen waren dol op het amfitheater waar ze keken naar gladiatoren- en dierengevechten. Ook kwamen ze vaak in het gewone theater en werd er gewed op paardenraces.

Gokken om te ontspannen is natuurlijk geen goede tip, maar leuke dingen doen wel. Een avondje naar het theater, naar de film of naar een sportwedstrijd is leuk en ontspannend.

Leef op z’n Romeins: ontspan!