Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De officiële zakjesupdate

De officiële zakjesupdate

De officiële zakjesupdate


Op de kop af drie weken!

Zo lang zit ik inmiddels aan de zakjes. In het begin vond ik het erg zwaar. Ik had niet echt honger maar ik voelde me ontzettend leeg. Ik had voortdurend het gevoel dat ik ‘over mijn honger heen’ was. Ken je dat? Geen trek (meer) maar een maag die aanvoelt als een leeggelopen rugbybal. Niet fijn!

Na een dag of vijf verdween dat holle gevoel. Het was nog even zoeken naar het juiste ritme (hoe verdeel je vijf zakjes over één dag?) en ik moest nog even oefenen met het bereiden van groenten in combinatie met de zakjes (niet alle groenten zijn toegestaan) maar na ongeveer twee weken zat ik er echt goed in.

Inmiddels ben ik drie weken verder. Ik ben zes kilo lichter en ik ben best fit. Overdag dan. ’s Avonds hang ik op de bank als een ingestorte wigwam. Ik kom niet om in de energie, maar dat kan natuurlijk ook komen van het (niet-)slaapgedoe hier thuis. Zoiets is niet helemaal te scheiden. Paul vindt me dapper en hij wordt niet boos als ik af en toe mopper over het feit dat de omeletten mijn neus uit komen.

Vlees mis ik in elk geval niet, ik was toch al niet zo’n vleeseter. Ook met de alcohol valt het reuze mee (ik vind het wel ongezellig soms om te weigeren maar cola zero is ook best oké heb ik ontdekt) en wat snoep en koek betreft: no problem. Het enige dat ik écht mis, is fruit. Telkens als ik zo’n lekkere sappige sinaasappel voor de meiden maak, een mango pel of een appel castreer, dan loopt het water me in de mond.

En het gaat nog even duren voor ik het weer ‘mag’. Nog één week alleen maar zakjes en dan ga ik over naar ‘fase 2’. Dat betekent: vier zakjes per dag en één maaltijd met 120 gram mager vlees of vis. Zal dat even een feest zijn?! Fase 2 duurt drie weken.

Na fase 2 komt er ontbijt en fruit bij. We zitten dan nog op twee zakjes per dag (‘zak er lekker in’ zal ik dan misschien wel denken) en uiteindelijk, na totaal 13 weken ‘eindigt’ het plan en eet je weer normaal. Dat is vast ook fijn voor mijn omgeving want ik merk dat niet iedereen begrip voor de zakjes heeft. Vind ik soms wel vervelend. Maar ja, elk dieet heeft bijwerkingen, denk ik dan maar.

Samenvattend:

– Nog één week alleen maar zakjes.
– Na drie weken -6 kilo (wat mij betreft: op de helft)
– Nog vier weken heel streng
– Nog acht weken totaal
– Zal ik alvast mijn lievelingsrokje laten innemen?

Over één maand mag ik weer een sinaasappel. Ik verheug me er nu al op!

Heb jij al eens serieus een dieet gevolgd? En hoe vond je dat? Ben je ervan afgevallen en ben je op gewicht gebleven?