Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De leukste to do-tips voor een dag Den Haag!

De leukste to do-tips voor een dag Den Haag!

De leukste to do-tips voor een dag Den Haag!

Heb je zin in een heerlijk dagje in eigen land? Plan bijvoorbeeld een dagje Den Haag: lekker dichtbij het strand en er is genoeg te doen deze zomer. We hebben een top 5 van de leukste zomer to do-tips voor je samengesteld!

Vuurwerkfestival in Scheveningen

Het paradepaardje van Den Haag is natuurlijk het 11 kilometer lange strand, waar je vanuit het centrum binnen een kwartiertje bent. Zet alvast in je agenda: op 14, 15 en 21 en 22 augustus kun je op de boulevard van Scheveningen weer genieten van het geweldige internationale vuurwerkfestival. Op het evenement laten allerlei landen zien wat ze qua vuurwerkcreaties in petto hebben – en da’s behoorlijk indrukwekkend. Van tevoren (of tijdens het festival) kun je lekker eten en borrelen op één van de gezellige tentjes op de boulevard.fireworks display during the International Fireworks Festival 20

Jazz in de Gracht

Dol op jazz? Op 20, 21 en 22 augustus kun je Haagse muziekcultuur snuiven op en rond het water langs de Bierkade, Dunne Bierkade en het Groenewegje. Enorm gezellig en sfeervol, want tijdens het event varen artiesten en orkesten in een boot over de gracht en geven als het ware een varend concert. De minder grote jazz-fans kunnen hun culinaire hart ophalen op de Avenue Culinaire of rondsnuffelen op de kunstmarkt.

High tea’en in het Westbroekpark

Zo levendig als de binnenstad en de Scheveningse boulevard zijn, zo relaxed is de sfeer in het Westbroekpark. Bij theesalon de Waterkant kun je heerlijk nippen van een glas prosecco of thee. Nog leuker: vanaf het theehuis kun je een roeiboottocht maken richting de Dr. Kuyperstraat. Tijdens de tocht kun je genieten van het pronkstuk van het Westbroekpark: het Internationale Rosarium, een rozentuin waarin tussen juni en oktober duizenden rozen bloeien. Een perfect uitje wanneer je in alle rust van de Haagse zon wil genieten.

Theater op het strand

Den Haag is een echte theaterstad. De Koninklijke Schouwburg en het kleine maar o-zo schattige PePijn zijn nog maar een paar van de pronkstukjes. De theaters aan het Spuiplein worden momenteel verbouwd, maar een groot deel van cultureel Den Haag verplaatst zich naar het Zuiderstrandtheater, pal aan zee! Ook een theatertopper: het AFAS Circustheater in Scheveningen, waar nu de veelgeprezen musical Billy Elliot speelt. Eet van tevoren een hapje bij één van de restaurants in de buurt (velen serveren een speciaal theatermenu, zodat je zeker weet dat je op tijd in het theater bent) en boek een hotelkamer zodat je na de musical direct in een comfortabel bed kunt duiken.

Kunstklassiekers bekijken

Onze hofstad barst ook van de mooie musea. Ideaal voor wanneer het geen lekker strandweer is. In het gerenoveerde Mauritshuis – gelegen naast het Binnenhof – kun je superberoemde klassiekers als Vermeers ‘Meisje met de parel’ en ‘de Anatomische les’ van Rembrandt bekijken. En dat is slechts een greep uit de wereldberoemde collectie. Na afloop van je bezoek kun je duiken op één van de gezellige terrasjes op het Plein. Of ga gewoon naar nóg een museum: Escher in het Paleis, Panorama Mesdag en het Haags Historisch Museum bevinden zich allemaal op steenworp afstand.

Inspiratie gekregen voor een dagje Den Haag? Op denhaag.com/zomer vind je véél meer tips voor superleuke Haagse to do’s!