Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De kracht van hogere machten bestaat echt!

De kracht van hogere machten bestaat echt!

De kracht van hogere machten bestaat echt!

Geluk is de voortdurende aanwezigheid van hogere machten in ons leven.

En die hogere machten zijn op elk gewenst moment van de dag beschikbaar. Wat we moeten doen, is domweg de vijf tools gebruiken om ermee verbonden te blijven. Dan halen we het beste uit onszelf!

Direct actie!

Waarom duurt mijn behandeling zo lang? En waarom staan we alleen maar stil bij mijn probleem, terwijl ik hier kom voor een oplossing? Het is de nummer 1-klacht die therapeuten vaak te horen krijgen van hun patiënten. De Amerikaanse therapeut Phil Stutz zag dit als dé reden om te zoeken naar een methode waarmee mensen meteen aan de slag konden. Collega-therapeut Barry Michels is ervan overtuigd is dat iedereen niet-aangeboorde krachten bezit die ons in staat stellen om onze problemen zelf op te lossen. Hij ziet problemen niet als een handicap voor de patiënt, maar juist als een kans om de wereld van onbenutte talenten te betreden. Problemen in kansen veranderen, leuk, maar hoe doe je dat? Met de succesvolle methode: De Tools!

Hogere macht
Met behulp van de vijf tools heb je toegang tot de hogere machten en kun je hun kracht opwekken wanneer je maar wilt. Dit klinkt zweverig, maar dat is het volgens Barry Michels niet. Hij stond zelf in het begin ook sceptisch tegenover hogere machten. “Maar,” zegt hij, “iedereen heeft wel eens een grote verandering in zijn leven meegemaakt, een soort doorbraak, waarbij je veel verder ging dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Mensen hebben deze ervaringen voortdurend, dát zijn de momenten dat we iets voelen wat we niet kunnen thuisbrengen.”

Omdraaien van verlangen

De eerste tool – het omdraaien van verlangen – kan worden ingezet als je iets moet doen dat je uit de weg bent gegaan. We gaan dingen die het meest pijn doen uit de weg. In plaats daarvan zoeken we de comfort zone. Deze comfort zone wordt geacht je leven veilig te houden, maar in werkelijkheid houdt het je leven klein. Het leven biedt namelijk eindeloze kansen, maar daarmee gaat pijn gepaard. Als je niet tegen pijn kunt, kun je niet alles uit het leven halen. Wat je dus moet doen is de confrontatie aangaan met pijn – ‘kom maar op’, ‘pijn is fijn’ – en in staat zijn daardoor heen te komen. Deze tool helpt daarbij. Het idee is dat je pijn oproept omdat die nuttig is. Want kun je die pijn eenmaal aan, dan is de wereld minder bedreigend, heb je meer energie en ziet de toekomst er hoopvoller uit.

Negatieve energie omdraaien

De tweede tool –actieve liefde – kan worden gebruikt als je boos bent op iemand en je hem of haar maar niet uit je hoofd kunt krijgen. In feite vecht je dan tegen het kinderlijke idee dat mensen je rechtvaardig zullen behandelen. De tool helpt je alles te aanvaarden zoals het is.

Onzekerheid overwinnen
De derde tool kun je inzetten om onzekerheid te overwinnen. We denken dat we weten wat ons onzeker maakt. Vaak ligt het aan ons uiterlijk, opleidingsniveau of werk. Fout! “In werkelijkheid zit diep in ons iets dat de oorzaak is van onze onzekerheid”, aldus de Amerikaanse therapeuten. Met behulp van de tool innerlijke autoriteit ben je in staat jezelf te zien en te accepteren zoals je bent. Zonder je zorgen te maken over wat anderen daarvan vinden. De energie die bij de oefeningen vrijkomt gebruik je nu voor jezelf.

Weg met negativiteit!
De vierde tool gebruik je om negatieve gedachten te bannen. Want negatieve gedachten beperken je in je ontwikkeling, ze houden je als het ware gegijzeld.

Wilskracht
Een vervelende eigenschap van mensen is dat als iets werkt, ze er meteen mee stoppen. Jammer, vinden Michels en Stutz. Want wil je je leven echt veranderen dat moet je de tools volgens hen blijven gebruiken. Daarvoor dient de vijfde tool: wilskracht. Bij wilskracht is het niet alleen een kwestie van aan iets denken, maar ook van echt doen.

Meer lezen? De Tools, haal het beste uit jezelf, Phil Stutz en Barry Michels, ISBN 9789022562048, De Boekerij, € 17,95.

Kans maken op één van de 10 gratis boeken? Vul dan snel het winformulier in!