Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Daarom ben jij altijd te laat

Daarom ben jij altijd te laat

Daarom ben jij altijd te laat

Ben jij ook altijd te laat? Terwijl je toch ontzettend je best doet om op tijd te komen? Onderzoek wijst uit dat je er helemaal niets aan kunt doen.

Er zijn psychologische redenen waarom sommige mensen altijd te laat komen. Ze doen het dus echt niet expres, ze vinden het juist verschrikkelijk dat ze altijd te laat zijn! Ze proberen echt om op tijd te komen, maar het lukt gewoon niet. En dat is al heel hun leven zo.

Wat blijkt? Laatkomers ervaren tijd op een andere manier dan mensen die altijd op tijd komen. Omdat ze niet goed kunnen inschatten hoe lang een minuut of een uur duurt, kunnen ze ook niet goed inschatten hoe lang iets zal duren. En daarom plannen ze voor activiteiten altijd net iets te weinig tijd in. Uit onderzoek van de Amerikaanse Cleveland State University en de San Diego State University blijkt dat voor mensen die altijd op tijd komen een minuut aanvoelt als 58 seconden, terwijl voor mensen die altijd te laat komen een minuut aanvoelt als 77 seconden!

De laatkomers zijn te verdelen in drie groepen:

1. The deadliners

De mensen in deze groep functioneren niet zonder deadline. Zonder dat ze het beseffen, bestaat hun hele leven uit deadlines en zonder deadline doen ze bijna niets. Ze denken alsmaar dat ze nog wel genoeg tijd hebben en pas als ze beseffen dat ze te laat gaan komen krijgen ze niet alleen stress, maar vinden ze zichzelf ook nog eens een heel stuk minder leuk.

2. The producers

De producers willen veel te veel dingen tegelijk doen. Ze willen joggen, douchen, boodschappen doen en opruimen en dat allemaal in één uur. Als ze dan ook nog op tijd willen komen voor een afspraak, gaat dat dus mis.

3. De verstrooide professors

Deze mensen zijn zo verstrooid dat ze op weg naar een afspraak nog tien andere dingen bedenken om te doen. Als ze net op het punt staan om te vertrekken, bedenken ze dat de was nog in de droger moet of dat de computer nog aanstaat. En hierdoor komen ze dus altijd te laat.

Lees ook:

Ben jij ook altijd te laat? 15 tips om ´s ochtends sneller klaar te zijn.

Moet jij ook de was nog doen? Zo hou je je witte was wit.

Geen tijd meer om te sporten? Zo verbrand je sneller buikvet.

Bron: Flair:be

Oorspronkelijke tekst: Chaima Saysay