Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Coregasm: een orgasme tijdens het sporten

Coregasm: een orgasme tijdens het sporten

Coregasm: een orgasme tijdens het sporten

Train jij regelmatig je buikspieren? Dan zou dit je wel eens bekend kunnen voorkomen: het ‘coregasm’. Juist ja, een orgasme tijdens je workout (!).

Een coregasm – ook wel exercise-induced orgasm (EIO) genoemd – is een orgasme dat uitgelokt wordt tijdens het sporten. Volgens onderzoekers wordt een coregasm puur fysiek getriggerd, je hoeft er dus niet opgewonden voor te zijn.

Hoe dan?

Het coregasm is een combinatie van het aanspannen van je bekkenbodemspieren, je lage buikspieren en je beenspieren, zo weet sextherapeut en researcher Victoria Zdrok. Wanneer je met je (vermoeide) buikspieren veel herhalingen doet, je een bepaalde spanning in je benen opbouwt en sterke bekkenbodemspieren hebt, is de kans op een sport-orgasme aanwezig. Je bekkenbodemspieren zijn samen met je buikspieren verbonden in het bekken, waar ook je ‘gewone’ orgasme plaatsvindt. Wanneer je dit aanspant, samen met je dij- en bovenbeenspieren, worden de zenuwimpulsen richting de bekkenbodem geactiveerd en kan er zomaar vuurwerk ontstaan wanneer je in de gym bent.

Het vaakst komt zo’n orgasme voor bij gebruik van ‘the captain’s chair’, blijkt uit onderzoek aan de universiteit van Indiana. Met het apparaat, dat in veel sportscholen te vinden is, train je je buikspieren door hangend je benen in een hoek van negentig graden te brengen.

De desbetreffende oefening:

Heb jij weleens een coregasm gehad?