Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Column Margretha: Afvalcircus, waarom zo raar?

Column Margretha: Afvalcircus, waarom zo raar?

Column Margretha: Afvalcircus, waarom zo raar?

Zondag 11 oktober wordt dé Workout Challenge 2015 in de Heineken Music Hall georganiseerd. Dit is een 2-uur durende dansworkout onder begeleiding van Internationaal top choreografe, Margretha van de Laar. Deze week blogt ze over afvallen. 

Tot op de dag van vandaag kan de hele “afvalcultuur” mij zo enorm verbazen. Je zou denken dat ik nu wel een keer gewend zou moeten zijn aan al die gekkigheid maar met grote regelmaat valt mijn mond toch weer open van verbazing. Hoe kan het dat mensen die ik echt als intelligent beschouw ineens zo raar gaan doen wanneer het die overtollige kilo’s en het kwijt raken daarvan betreft.

Waarom tóch dat stuk taart eten op die verjaardag omdat tante Ans zegt “eet nou anders moet ik het weg gooien dat is zonde”, om vervolgens te bepalen dat de week daardoor al verpest is. Laten we dan aub ook nog vijf keer door de mc Drive gaan en wanneer we thuis komen nog even een halve liter chocolade mouse met slagroom eten om de volgende ochtend huilend op de weegschaal te staan en alleen maar wortels te eten…

Hoewel ik er lang genoeg aan  deze toestand heb meegedaan, kan ik het terugkijkend niet meer begrijpen. Persoonlijk geloof ik dat wanneer mensen meer weerbaar zouden zijn en gewoon nee zouden durven zeggen tegen voedsel wat ze aangeboden wordt maar niet wenselijk is, het gemiddelde feestje een stuk gezelliger zouden zijn.

Ook denk ik dat wanneer er qua eten op een dag iets mis gaat, dat dit niet bepalend hoeft te zijn voor hoe de rest van de dag verloopt. En als je dan toch voor de zoete verleiding gaat geniet er dan alsjeblieft van. Wanneer je je telefoon laat vallen en er komt een barst in het scherm, betekent dit dan dat je het hele ding maar kapot stampt? Nee toch? Waarom dan wel alle remmen los wanneer je iets eet wat je eigenlijk niet wilde.

Zoals je waarschijnlijk voorzichtig met die telefoon omgaat zou je zeker om mogen gaan met de rest van die kostbare dag of zelfs week. Het is niet nodig om te denken dat alles dan is verpest. Niks is minder waar. Het mooie van afvallen is dat je ieder moment de kans hebt om weer door te gaan, nee niet opnieuw te beginnen maar door te gaan, er is namelijk een groot verschil tussen deze twee gegevens.

Voor mij is het ook een vreemd iets om pas te willen starten aan het begin van de week of maand. Waarom wachten als het ook nu kan? Als je de liefde van je leven tegen komt op 12 juli zeg je dan ook “hey top om je te ontmoeten zullen we 1 augustus afspreken om te kijken of het iets kan worden”? nee toch?

Waarom niet gewoon ergens voor gaan wanneer je dit wil of wanneer het belangrijk voor je is? Volgens mij hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dus, als je iets wil ga er dan voor en laat je niet afleiden door wie dan ook.

Margretha van de Laar verzorgt 11 oktober 2015 een supergave, 2 uur durende, dansworkout in de Heineken Music Hall. Hierbij wordt ze begeleid door een waanzinnige live band, een toffe DJ en 12 top dansers. Dit is dé Workout Challenge van 2015. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.workoutchallenge.nl