Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Christel geeft relatietrainingen

Christel geeft relatietrainingen

Christel geeft relatietrainingen

Christel Meijerman (40, heeft een relatie) studeerde aan de kunstacademie èn aan de universiteit.

Twee totaal verschillende werelden die ze altijd gescheiden heeft proberen te houden. Hoewel ze heel talentvol is, bleef schilderen en fotograferen meer een hobby, maar haar werk als organisatiedeskundige bracht haar niet de voldoening die ze zocht. Tot ze besloot beide terreinen te verenigen in een eigen bedrijf!

Wat doe je precies?
Het kwaliteitsweekeind voor geliefden is een driedaagse training voor mensen die tijd en aandacht willen besteden aan hun liefdesrelatie.
Ik geef deze training samen met masseuse Jolanda van Rij. Zij verzorgt massageworkshops, ik geef meditaties en biedt aan wie daar behoefte aan heeft relatiecoaching. Samen geven we aan het einde van het weekeinde een workshop aquabalance in het zwembad van het hotel; dit is een krachtige ontpanningstechniek en vormt een mooie afsluiting van de driedaagse.

Het kwaliteitsweekeind voor geliefden kan dienen als ‘onderhoudsbeurt’  voor relaties. Waar tijd en aandacht voor elkaar nogal eens verwijnen in de hectiek van alle dag, bieden wij geliefden de gelegenheid zich even terug te trekken voor rust en ruimte, om elkaar van daaruit opnieuw te kunnen ‘ontmoeten’. De sleutel voor ontmoeting of echt contact ligt in de vrije wil en keuze bij elkaar te zijn. Het devies van dit weekend is daarom: ‘niets moet’, hernieuwd contact kan ontstaan via de weg van genieten, ontspannen, aandacht en begrip.

Hoe ben je daar bijgekomen? 
Sinds 1996 ben ik organisatieadviseur, trainer en coach. Vanuit mijn bedrijf AC Meijerman Consultancy begeleid ik mensen en organisaties bij veranderingen. De diensten die ik aanbied zijn organisatieadvies, training en coaching. 
 
De afgelopen jaren heb ik werkvormen ontwikkeld waarin ik verschillende methodieken of vakgebieden samen laat komen: de ‘dialoog del arte’ is een training over professionaliseren waarin een kunstenaar vertelt over zijn streven naar ‘meesterschap’. Ook ontwierp ik een ‘diner chantant’ waarbij mensen leren samenwerken.
De kwaliteitsweekeinden voor geliefden zijn ontstaan vanuit de gedachte dat niets belangrijker is dan aandacht voor wensen en verlangens, van jezelf én van de ander.
De rode draad in de diversiteit aan diensten die ik aanbied is dat ik mensen stimuleer oog te hebben voor schoonheid in zichzelf en anderen. Ik help hen in contact te komen met hun wensen en de relatie met zichzelf en de anderen gezond te houden.
 
Deze rode draad kreeg vorm nadat ik op een gegeven moment heb erkend dat ik in mijn leven twee liefdes heb die beide even belangrijk voor me zijn: de kunst en het adviseren/coachen. Na mijn studies aan de kunstacademie en de universiteit heb ik tien jaar geprobeerd die draden van elkaar gescheiden te houden: ik adviseerde in mijn werk en in mijn vrije tijd schilderde, fotografeerde en zong ik. Dat veranderde toen een vriendin mij voordroeg als fotograaf bij een tijdschrift: ik combineerde werk met mijn passie voor reizen en fotograferen. Dat bracht mij op het idee dat ik mijn voorliefde voor kunst en muziek ook mee zou kunnen nemen in mijn advieswerk en de trainingen. Sindsdien besloot ik de ruimte te geven aan mijn neiging om meerdere methoden en werkvormen met elkaar te combineren in trainingen. Zo ontstond een uniek en authentiek aanbod. Mijn uitgangspunt hierbij is dat het zelflerend vermogen van mensen zo groot mogelijk gemaakt wordt, wanneer naast de overdracht van kennis en het faciliteren van oefenen ‘genieten’ centraal gesteld wordt.

Waarom wilde je dit (combineren van vakgebieden kunst en advies) gaan doen?
Ik heb de drive om mensen de schoonheid in zichzelf en anderen te laten ontdekken én om mensen in harmonie met elkaar te laten samenwerken of samenleven. Voor zover ik weet had ik dit als kind ook al; ik organiseerde van alles voor mijn vrienden en vriendinnen, we verzonnen en tekenden nieuwe werelden, maakten liedjes. Ik vroeg iedereen altijd wat hij het liefst wilde worden.
Dichter bij het nu ben ik dit gaan doen omdat ik het niet kan laten; uiteindelijk wil ik niet kiezen tussen alle dingen die ik leuk vind. En ben ik eigenwijs en creatief genoeg om dan alles maar met elkaar te combineren. En het blijkt te kunnen! Of sterker nog; sinds ik mijzelf toesta al die dingen die ik leuk vind te doen, stromen de opdrachten binnen en lijkt het wel alsof ik ineens zichtbaar geworden ben: mensen herinneren mij zich na lange tijd nog en ik krijg enorm veel positieve reacties als ik iets over mijn werk vertel.

Hoeveel uur per week werk je?
Hoeveel uren ik per week maak houd ik niet precies bij. Ik heb een periode van een paar jaar gemiddeld 6 dagen per week gewerkt, daarna een half jaar veel tijd geïnvesteerd in het ontwikkelen van nieuwe werkvormen, een website etc. Het ondernemerschap is toch hollen of stilstaan. Op dit moment werk ik 3 dagen per week voor verschillende opdrachtgevers. Daarnaast besteed ik 2 dagen per week aan acquisitie en nog ongeveer een halve dag aan fotograferen. En van de zomer neem ik 4 weken vrij. 

Hoe vind jij de balans tussen werk en privé?
De balans werk en privé ontstaat op een natuurlijke manier omdat ik veel ruimte heb om mijn eigen tijd in te delen. Dus soms als ik een deadline heb werk ik de hele week tot ’s avonds laat door, daarna neem ik wat meer vrij om weer bij te tanken. Gelukkig is mijn geliefde ook zelfstandig ondernemer en heeft hij dezelfde bizarre ritmes. En zijn we in het gelukkige vaarwater dat we het heerlijk vinden om naast elkaar op de bank te zitten werken. 

Vind je dit een ideale situatie of zou je het anders willen?
Het is een nagenoeg ideale situatie. Nog idealer zou zijn als ik 3 dagen per week zou kunnen werken als adviseur en géén acquisitie meer hoef te doen; ik zou dan daarnaast één dag aan ontwikkeling willen besteden en één dag aan vrije beeldende kunst. Liefst in een huisje buiten de stad met een atelier in de tuin. En, veel, veel belangrijker dan dit alles is er een wens die niets met werk te maken heeft: een kindje.. Nu ja, de wens is de vader van het nieuwe uitzicht!

De website van Christel is: www.acmeijermanconsultancy.nl

Meer over het kwaliteitsweekeind voor geliefden vind je op www.fitbodymind.nl