Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Cheers! Champagne zorgt voor een verbetering van je huid en geheugen

Cheers! Champagne zorgt voor een verbetering van je huid en geheugen

Cheers! Champagne zorgt voor een verbetering van je huid en geheugen

Drink jij zo nu en dan ook wel eens een glaasje champagne? Dan hebben we goed nieuws. Want deze mousserende wijn verbeterd zowel je huid als je geheugen. Win-win dus!

Stralende huid

Laten we het eerst even over wat het precies is. Champagne is een mousserende wijn die in Noordoost-Frankrijk wordt geproduceerd. Het mag alleen Champagne heten als het ook daadwerkelijk in die streek is gemaakt. De wijn wordt vaak geassocieerd met een feestelijk iets. Zo drinken we altijd een glaasje op Oudjaarsdag. En nu is dit uit onderzoek gebleken dat het ook nog eens best goed is voor je. Het verbeterd namelijk sommige huidtypes. Het kan bijvoorbeeld puistjes verminderen en ook de huid ontgiften. Dus je krijgt ook nog eens een stralende huid!

Lees ook
Het is bewezen: wijn proeven maakt je een slimmer mens

Geheugen

Wat ook goed is om te weten, is dat één glas champagne maar 95 calorieën bevat. Een goede keuze dus als je op je gewicht probeert te letten. Ook kan het drinken van drie glazen champagne per week de gezondheid van je hersenen verbeteren. Hierdoor wordt automatisch ook de kans op dementie kleiner. Maar ook is champagne, net als rode wijn, goed voor de gezondheid van je hart. Zou zo twee glazen champagne per dag drinken goed zijn voor je hart en de circulatie hiervan. De mousserende wijn vermindert dus ook nog eens de kans op hartziektes. Proost!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: GettyImages