Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Calorieën verbranden in de zomer was nog nooit zo leuk!

Calorieën verbranden in de zomer was nog nooit zo leuk!

Calorieën verbranden in de zomer was nog nooit zo leuk!

Zie je er tegenop om na de vakantie die extra barbecue en Rosé pondjes er weer vanaf te sporten? Met deze zomerse buitenactiviteiten beleef je veel plezier en verlies je tegelijk een hele hoop kilo’s. Calorieën verbranden was nog nooit zo leuk!

Note: De activiteiten zijn berekend voor een vrouw van 68 kilogram en voor 30 minuten beweging.

Tuinieren

Je tuin zomerklaar maken doe je voortaan met een glimlach. Want terwijl je onkruid plukt en door de tuin sloft, verbrand je wel 136 calorieën. Daarbij is hurken supergoed voor de bilspieren!

Fietsen

Wist je dat je met fietsen zo’n 204 calorieën verbrandt? In de zomer springen we veel sneller op de fiets en dat is een uitstekende oefening voor de beenspieren. En fiets je op licht tempo, dan verbrand je meer calorieën dan door te wandelen.

Frisbieen

Wie had dat gedacht? Met een frisbee gooien op het strand of in het park verbrand je zo’n 272 calorieën in een half uurtje. Speel je wat minder serieus (op een lager tempo, met een hapje barbecue tussendoor of een duik in het water) dan kun je alsnog uitgaan van 102 calorieën.

Tennis

Gooi je graag een balletje op? Met een potje tennis verbrand je wel 272 calorieën. Logisch, want het snelle reageren (lees: korte stukjes sprinten over de tennisbaan) zorgt voor een intensieve workout.

Zwemmen

Je hoeft echt geen pro te zijn in de vlinderslag. Een relax baantje zwemmen zorgt al voor een prima workout en een strakker lijf. Door te bewegen in het water, moeten je spieren harder werken en verbrand je zo 204 calorieën.

Beachvolleybal

De ideale workout in de zomer: beachvolleybal. Je ploetert lekker in het zand oftewel ’hallo stevige billen en benen!’, je gooit regelmatig je armen in de lucht wat zorgt voor een sterk bovenlichaam én je hartslag schiet omhoog waardoor je meer calorieën verbrandt. 272 om precies te zijn.

Citytrippen

De leukste manier om je conditie op peil te houden: verbrand 129 calorieën (5 km per uur) door de toerist uit te hangen in een vreemde stad en een wandelroute te maken langs alle bezienswaardigheden.

 

Wat is jouw favoriete activiteit?

Lees ook:
De beste wandel-apps volgens Flair
De beste bilspieroefeningen
Sporten tegen migraine en andere tips!