Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Burgemeester van Londen verbiedt body-shaming advertenties

Burgemeester van Londen verbiedt body-shaming advertenties

Burgemeester van Londen verbiedt body-shaming advertenties

De nieuwe burgemeester van Londen, Sadiq Khan, roept body-shaming een halt toe door alle advertenties die bijdragen tot een negatief zelfbeeld bij vrouwen definitief te verbieden.

Voorlopig geldt het verbod alleen voor advertenties in het openbaar vervoer in de Britse hoofdstad, maar veel mensen zien het verbod als een eerste stap in de goede richting.

Het verbod is een rechtstreeks gevolg van de eerdere actie tegen een advertentie van Protein World, afgelopen april. De advertentie vroeg vrouwen of ze ‘beach body ready’ waren, met andere woorden: of ze het juiste ‘strandlijf’ hadden.

Er weren bijna 400 klachten ingediend en een online petitie voor het verwijderen van de controversiële advertentie kreeg ruim 70.000 handtekeningen. Bovendien werd online massaal de spot gedreven met de foto.

Protein World negeerde de eisen en hield vol dat de advertentie ‘niet beledigend’ was. Gelukkig dacht de burgemeester er anders over. Hij hekelt de advertentie van Protein World, die mensen het gevoel geeft dat ze niet voldoen aan een of ander totaal onrealistisch lichaamsbeeld.

‘Deze zaak ligt mij aan het hart,’ zei de burgemeester in een eerdere verklaring. ‘Als vader van twee tienerdochters ben ik extreem bezorgd over dergelijke vernederende advertenties die maken dat mensen, en vooral vrouwen, zich schamen voor hun lichaam. Het is de hoogste tijd dat er een einde aan gemaakt wordt.’

 

Lees ook:

Bron: Grazia UK, copyright afbeeldingen: Grazia UK